Erdogan odlučan da zakonom zabrani preljubu

- Mislim da je sada jako, jako dobro vreme za ponovno razmatranje problema preljube, jer je naše društvo u drugačijem položaju što se tiče moralnih vrednosti - rekao je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan

  • 22

Turski predsednik Erdogan izjavio je da želi zakonom da zabrani preljubu i da je odustajanje od tog postupka 2004. zbog zahteva EU-a bilo pogrešno, javlja Hurriyet Daily News.

Dok mi je prsten na ruci ne mogu da se opustim: Zašto žene i muškarci skidaju burme kad varaju? Imamo odgovore Danijele i Nikole

- Mislim da je sada jako, jako dobro vreme za ponovno razmatranje problema preljube, jer je naše društvo u drugačijem položaju što se tiče moralnih vrednosti - rekao je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan novinarima nakon govora u parlamentu u Ankari.

- Ovo je vrlo star i raširen problem. Treba raspravljati o njemu. Već smo predlagali zakon o preljubi u 2004. Tada smo postupili prema zakonima EU-a, ali to je bila greška - izjavio je Erdogan.

Turska je odustala od kriminalizacije preljube zbog pristupnih pregovora s Europskom unijom, koja ju je kritikovala zbog uskraćivanja ličnih sloboda građana.

On je za to da se pripremi zakon o preljubi i da se razmotri zajedno s problemom zlostavljanja i drugim problemima.

Portparol Ibrahim Kalin potvrdio je na konferenciji za novinare 21. februara da ministarstvo pravosuđa razmatra novi zakon o preljubi. Kriminalizacija preljube tema je rasprave u Turskoj već decenijama. Ustavni sud je 1996. ukinuo zakon o preljubi, prema kojem su više kažnjavane žene od muškaraca.

Taj zakon određivao je da muškarce optužuju za preljubu samo ako stupe u dugotrajnu vanbračnu vezu, dok su žene optuživane i nakon samo jedne prevare.

Daljinac

(Telegraf.rs / Hina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • cy777

    27. februar 2018 | 21:41

    Neki kazu srednji vijek,zato nas je do ovdje i dotjerala nakaradna nazovicivilizacija.Sve vjere zabranjuju preljubu,samo sto niko vise ne zivi po vjeri.Neki kazu kod njih muskarci imaju pravo a zene ne,takve neznalice su nas i dovele do stanja danasnjice.Erdoan zna da sve na cemu posebno insistira EU je nakaradno i trulo i steti svakom osim njima.

  • Vladimir74

    27. februar 2018 | 21:15

    Alal ti vera

  • Svedok 100%

    27. februar 2018 | 21:11

    Respect veliki čoveče

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA