Život i ljudi

0

Fest na bis u ponedeljak nakon zvaničnog dela 46. FEST-a

Autor: VV

Izvor: Beta

Fest na bis u ponedeljak nakon zvaničnog dela 46. FEST-a

Među njima je i "Fantomska nit" reditelja Pola Tomasa Andersona, film kome je sinoć pripala nagrada publike Gorki list "Most wanted movie award" a koji je je bio i najtraženiji naslov ovogodišnjeg FEST-a.

To ostvarenje, nominovano za Oskara u sedam kategorija priča je o britanskom modnom kreatoru Rejnoldsu Vudkoku, iz pedesetih godina prošlog veka, i njegovoj rastrzanosti između spartanske posvećenosti poslu i iznenadne, prožimajuće opsesije prema jednoj ženi, biće prikazano u Sava centru od 19.00 sati

U Sava centru od 16.30 publika će moći da vidi film koji je zatvorio FEST, o čoveku kome je u nesreći uništeno lice, a koji je na nedavno završenom Berlinalu osvojio Srebrnog medveda - veliku nagradu žirija.

Od 22.00 sata biće prikazan film Romana Polanskog "Prema istinitoj priči", o Defini koja nakon uspeha svog najnovijeg romana, postaje iscrpljena i uz sve dobija blokadu u pisanju.

"U toj fazi sreće El, koja je, čini se, poznaje bolje nego iko. Uskoro intenzitet njihovog prijateljstva počinje da se manifestuje na uznemirujuće načine", naveli su organizatori.

U Domu omladine u 17.30 biće prikazan film Pola Mekgijana "Filmske zvezde ne umiru u Liverpulu", sa Anet Bening i Džejmi Belom u glavnim ulogama koje su im donele nominacije za nagradu BAFTA. U 20.00 planirana je projekcija filma "Niotkuda" Fatiha Akina, koji je osvojio Zlatni globus i nagradu za najbolju glumicu u Kanu, a u 22.30 "Životinje" reditelja Grega Zglinskog, prikazanog u FEST-ovom Glavnom takmičarskom programu.

U Dvorani kulturnog centra u 17.00 biće prikazan film Paola Đenovezea, "Pravo mesto", u 19.30 film rediteljke Kler Deni, Neka svetlost uđe sa Žilijet Binoš i Žerarom Deparđeom u glavnim ulogama, a u 22 dobitnik Zlatne palme, "Skver" Rubena Estlunda.

U Fontani publiku od 15.00 očekuje novi film Mišela Azanavisijusa "Siloviti" o delu života reditelja Žana Lika Godara, a u 17.00 "Dvostruki ljubavnik" Fransoa Ozona. U 19.00 biće prikazan film "Dovlatov" u režiji Alekseja Germana, dobitnik Srebrnog medveda za izuzetan umetnički doprinos na ovogodišnjem Berlinalu, a u 21.00 "Oblik vode" Giljerma del Tora.

U Jugoslovenskoj kinoteci (Uzun Mirkova ulica) u 17.00 biće prikazan film Luke Gvadanjina "Skrivena Ljubav", u 19.30 "Eva" Benoa Žakoa, prikazan u glavnom takmičarskom programu ovogodišnjeg Berlinala, a u 22.00 "Tri bilborda izvan Ebinga, Misuri", Martina Mekdone, koji je otvorio ovogodišnji FEST.

U Muzeju jugoslovenske kinoteke (Kosovska ulica) u 16.00 biće prikazan dokumentarni film "Priča o Keriju Grantu", u 18.30 "Jupiterov Mesec" mađarskog reditelja Kornela Mundruca, a u 21.oo "Tragom kostiju" poljske rediteljke Agnješke Holand.

U Centru za kulturu Vlada Divljan u podne je planirana projekcija animiranog filma za decu, "Neverovatna priča džinovske kurške", a u 14.30h komedije "Zaboravi na Nika" rediteljke Margaret fon Trota. Film "Leto 1993" španske rediteljke Karle Simon biće prikazan u 17.00, a nakon toga "Pravo mesto" Paola Đenovezea, a od 22.00 italijanski film braće Taviani "Lična stvar".

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR