Ekonomija

0

Ljajić: Uspostavljanje avio-linije sa Iranom važno za dolazak turista

Autor: JU

Izvor: Beta

Ljajić: Uspostavljanje avio-linije sa Iranom važno za dolazak turista

Izvor: Foto: prscr ytb

Ljajić je na konferenciji za novinare po dolasku prvog aviona iz Teherana na beogradski aerodrom, istakao da su turisti iz Irana samo u januaru ove godine ostvarili 2.305 noćenja u Srbiji i rekao d očekuje da će taj broj rasti.

"Verujemo da će bezvizni režim i direktna avio-linija omogućiti lakšu komunikaciju poslovnih ljudi Srbije i Irana, a želimo da Beograd bude centralno mesto za iranske poslovne ljude i investicije", dodao je on.

"Iran je za nas jedno od osam prioritetnih tržišta, kada govorimo o promotivnim aktivnostima tokom 2018. godine", rekao je Ljajić.

Po njegovim rečima, Srbija se trudi da rizik od zloupotreba bezviznog režima sa Iranom smanji na najmanju moguću meru.

 

Ljajić: Srbija nema problem da izveze meso, već da ga obezbedi dovoljno

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić rekao je danas da Srbije nema problem da izveze meso, već da obezbedi dovoljne količine za izvoz.

"Postoji mnogo veća potreba za mesom iz Srbije nego što su sada naši potencijali", rekao je Ljajić novinarima u Beogradu i podsetio da je Srbija imala kvotu za izvoz 8.700 tona goveđeg mesa godišnje u EU, a da je prošle godine izvezeno samo 400 tona.

Srbija je najviše mesa izvezla u zemlje regiona, a sada ima i mogućnost da bez carina godišnje izveze 5.000 tona mesa u Tursku.

Ljajić je podsetio da je prošle nedelje počeo izvoz mesa u Tursku, iako novi sporazum o slobodnoj trgovini s Turskom još nije ratifikovan.

On je ocenio da Srbija ima mogućnost da poveća izvoz poljoprivredne robe, posebno semena pšenice i kukuruza.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR