Morbile: Preminula beba zaražene majke

Regionalne vesti - Petak 16.03.2018 - 07:47

Beba koja je rođena na Infektivnoj klinici u Nišu, gde se majka lečila od morbila, preminula je na Dečjoj internoj klinici.

Beba prevremeno rođena FOTO: Free Images Beba prevremeno rođena FOTO: Free Images

"Uzrok smrti je krvarenje u centralnom nervnom sistemu kao posledica nezrelih krvnih sudova, a usled prevremenog rođenja", izjavio je načelnik odeljenja intenzivne nege Dečije interne klinike Dejan Milojević.

S obzirom na to da se majka, zaražena malim boginama, porodila u sedmom mesecu trudnoće, beba je rođena sa samo 1.530 grama.

Doktor Milojević je objasnio da je beba primljena u bolnicu sa nezrelim plućima i krvarenjem u mozgu, ali nije imala morbile.

Majka preminule bebe, L.M. (33) iz okoline Aleksinca, se na infektivnoj klinici porodila 7. februara i to za samo desetak minuta, tako da nije bilo vremena da bude prebačena na Ginekološku kliniku.

Mondo, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: