Humanitarni tiket u podne: Bojan Marović tipuje za fondaciju Budi human

Vreme čitanja: 6min | pet. 16.03.18. | 12:00

Poznati pevač odigrao je jedinice na Fener i Monako!

Petak je, a poslednji dan nedelje idelno je vreme za podgrevanje kladilačkih razmišljanja pred prebogat sportski vikend. Humanim srcem, danas smo sa u svet MOZZART kvota uskočili s Bojan Marovićem, crnogorskim pop pevačem i glumcem, koji je odigrao četiri igrački, reklo bi se vrlo umešno odigrana para koji su u trenutku tipovanja nosili kvotu 7,00. Bojan je eventualni dobitak namenio fondaciji “Budi human”, a mi se tipovanjima vraćamo u najskorijem roku, odmah nakon kratkog prelistavanja biografije našeg gosta.

Bojan Marović je rođen 21. maja 1984. godine u Podgorici. Od malih nogu je pokazivao talenat za muziku. Završio je osnovnu školu „Boro Ćetković“, zatim Srednju muzičku školu i Akademiju lepih umetnosti u Beogradu. Kao ambasador fondacije “Budi human” rado se odazvao našem pozivu da u plemenitom tiketu pokuša da ostvari dobitak koji bi otišao upravo fondaciji Aleksandra Šapića. Inače, kompanija MOZZART i kroz ovu akciju, ali i na godišnjem nivou pomaže rad fondacije “Budi human”.

Izabrane vesti

Bojan je odgovorio i na naših pet pitanja za rubriku “Pet na pet”, a već odgovor na naše prvo pitanje, da li se bavio nekim sportom,  otkriva i sportsku stranu muzičke duše našeg plemenitog kladioca.
“Trenirao sam košarku, i danas je igram, naravno uvek sa puno žara i borbe, jer neke stvari se ne menjaju. Poslednji put sam na basketu razbio arkadu, ali to je sve igra i ne štedim se.Trenirao sam 10 -tak godina, bio sam plajmejker , trenirao sam sa velikim trenerima, ali život je podelio drugačije karte. Kad sam izgubio oca Darka Marovića koji je bio reprezentativac SFRJ i SRJ član Partizana i Budućnosti kao i osvajač Zlatne rukavice i prvak SFRJ , jednostavno nije se moglo dalje morao sam da se posvetim drugim stvarima”.

Evo kako je sastavio današnji dobrotvorni tiket naš poznati gost koji je normalno na početku odabrao dve košarkaške utakmice.

ODIGRAJ TIKET BOJANA MAROVIĆA

Evroliga, derbi u Istanbulu, FENERBAHČE – CSKA. Aktuelnom prvaku Evrope u goste stiže trenutni lider lige. Moskovljani imaju dve pobede više od domaćih. Kumovski klubovi se mogu pohvaliti sa po pet trijumfa u nizu. Istorija međusobnih duela je na strani CSKA, ali poslednja tri meča dobio je sastav najtrofejnijeg trenera Evrope, popularnog Žoca, koji stremi ka desetom trofeju Evrolige.

“Kad igraju ova dva sastava uvek je puno uzbuđenja, ali mislim da će Fener sad odneti pobedu, kec”, kaže za Mozzart Sport  Bojan Marović.

Poznati pevač sa radošću je odigrao i drugi elitni duel, UNIKAHA – PANATINAIKOS. Španci imaju deficit od tri pobede u odnosu na osmoplasirani Makabi. Višestruki prvaci Evrope imaju 14 pobeda. U ACB ligi Unikaha ima poslednja dva trijumfa, ali i poraze od CSKA i Zvezde. Zeleni su u poslednje vreme ostvarili tri pobede, ali su dozvolili Realu i Olimpijakosu da ih nadigraju. Naravno da je međusobni skor na strani sjajnijeg kluba, 14 pobeda, dobio i poslednja četiri duela. Bojan je odlučio da odigra na ukupan broj poena.

“Margina je na 153.5 poena. Dve su opcije. Ili će biti tvrdo, sa vrlo malo koševa ili će se lagano prebaciti ponuđena cifra. Igram na više poena”.

Na red su došla i dva fudbalska meča. Prvi dolazi iz Francuske, MONAKO – LIL. Gosti se grčevito bore za opstanak, a Kneževi žele da sačuvaju mesto broj dva. Lil ređa remije i poraze, Monako je u pozitivnom nizu. Poslednja četiri međusobna okršaja dobio je Monako, a ukupni skor glasi, 17:13:11.

“Nadam se da se neću prevariti ako odigram jedinicu mada je Lilu svaki bod dragocen, 1”.

I za kraj naš plemeniti gost bira Pirineje, LEVANTE – EIBAR. Domaći su tik iznad crte, gosti se drže sredine tabele. Levante je minimalcem dobio svoj poslednji meč dok je Real pobedio današnje goste. Istorija, 4:12:7, dakle najviše je bilo remija. I poslednji meč je okončan podelom bodova, 2:2.

“Nešto me vuče da odigram od nula do dva gola”, konstatovao je Bojan Marović koji će potencijalni dobitak usmeriti fondaciji Aleksandra Šapića.

Da podsetimo da je novac u ovoj Mozzartovoj akciji, između ostalog, usmeren: fondacijama Budi human, Podrži život, Institutu za majku i dete, KK Ikar, Domu u Veterniku, Tiršovoj, Zvečanskoj, Nurdoru, udruženju Život, Petnici, SOS Dečjem selu u Kraljevu, Zvončici, Udruženju Koš za sreću, Domu kulture u Ravnom selu, Spomenku iz Pančeva, Bolnici u Lazarevcu, Radost deci, Sivom domu u Kruševcu, Veri Blagojević u Banji Koviljači, Gitrosu, Belom štapu, Bolnici u Šapcu, Topčiderskoj crkvi, Domu Petar Radovanović u Užicu

Naravno da pored „Humanitarnog tiketa u podne“ kompanija MOZZART ima niz društveno odgovornih akcija. To su: „100 terena za jednu igru“ u kojoj obnavljamo 100 košarkaških igrališta širom Srbije. Potom sledi akcija „Novi dresovi za nove šampione u kojoj doniramo sportsku opremu klubovima iz cele zemlje. Pomažemo na mesečnom nivou humanitarne fondacije "Podrži život", "Budi human", subotičku "Kolevku", srpske paraolimpijce, vaterpoliste, rukometaše, karatiste, džudiste, košarkaše…

Kad smo kod košarke pomagali smo i pomažemo košarku u Srbiji i regionu, klubove iz Čačka Borac i Železničar. Bili smo naslovni sponzori KLS lige Srbije, članovi sponzorskog pula ABA lige... Učestvovali smo u akciji „Bitka za bebe“, MOZZART je porodilištima donirao prvo veliki broj inkubatora, a potom i aparate za proveru sluha kod naših najmlađih…

Kompanija MOZZART nastavlja da pomaže i lokalne zajednice (u toku je velika akcija donacije televizora u saradnji sa ministarstvima prosvete i zdravlja). I OŠ Milica Pavlović iz Čačka dobila je određen broj televizora, a u planu je i još mnogo drugih projekata koji će u narednom periodu biti fokus Sektora korporativnih komunikacija. Obradovaćemo još mnogo klubova iz nižih rangova takmičenja novim dresovima, obnovićemo još košarkaških terena i nastojaćemo da pomognemo što većem broju i pojedinaca i organizacija kako bismo zajedno učinili svet oko nas boljim.

Još malo o biografiji našeg gosta pevača i glumca.

Diskografija, 2001. godine je pobedio u serijalu karaoka koji je organizovao podgorički kafe-bar „Epicentar“. Naredne godine je prvi put nastupio u javnosti na festivalu Sunčane Skale. Majka Sanja mu je za 18. rođendan poklonila numeru „Više te nema“ sa kojom je osvojio prvo mesto na Večeri novih zvezda. Sledeće, 2003. godine je ponovo učestvovao na Sunčanim Skalama. Sa pesmom „Tebi je lako“ je bio prvi i ona je, kao i prethodna, postala veliki hit. Na Ohridskom festival 2004. godine je pobedio. Predstavio se numerom „Ako se ikada vratiš“ i osvojio je Grand Prix, nagradu publike, nagradu za najbolju interpretaciju i nagradu „Dolni Saraj“ (nagradu grada Ohrida). Snimio je prvi album pod nazivom „Krio sam“ na kome se posebno izdvojila istoimena numera. 2005. godine je ostvario prvu ulogu u crnogorskom filmu „Imam nešto važno da ti kažem“ i glumio je Balšu. Sledeće, 2006. godine je predstavio singl „Srno malena“. 2007. godine je objavio album „Litar neba“. Na njemu se nalazi pesma „Kao ti“ koja na you tube-u ima 1.519.561 pregled. Ponovo je pobedio na Ohridskom festivalu sa numerom „Ničeg nema“.

Na radijskom festival 2008. godine je učestvovao sa pesmom „Da moja si“ i izdao je singl „Zrno bibera“. 2009. godine se pojavio na festivalu u Vrnjačkoj Banji i otpevao je „Od sreće južno“. 2010. godine je na festivalu Pjesma Mediterana promovisao numeru „Svaki korak tvoj“. 2011. godine je uradio treći studijski album „Za tebe i mene“ za izdavačku kuću City records. 2013. godine je na Radijskom festivalu izveo duet „Bićeš moja“ sa Vidrom i izbacio singl „Koliko volim te ja“. 2016. godine je uradio duet „Dal’ si spremna“ sa grupom Preduzeće.

Privatni život, 2001. godine je preminuo Bojanov otac Darko koji je bio bokser podgoričke Budućnosti. On je tada postao glava porodice i brinuo je o majci i o deset godina mlađem bratu Borisu koji je njegova inspiracija. Odrekao se košarke da bi bio uz svoju porodicu. Još neki detalj o Bojanu u rubrici Pet na pet.

Pročitaj više na: https://www.biografija.org/muzika/bojan-marovic/

Ukoliko prođe humanitarni tiket našeg gosta Bojana Marovića dobitak će biti doniran i za Dom za starija lica AGAPE, Mrkonjić Grad, u Republici Srpskoj. Naime, kompanija MOZZART svakog dana donira i uplatu od 50 konvertibilnih maraka, a eventualni dobitak ide humanitarnoj organizaciji po izboru učesnika.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Pet 18:45 9112 EVRL Fenerbahce - Cska ki 1 1,80
Pet 21:00 9113 EVRL Unicaja - Panathinaikos up više (155.5) 1,90
Pet 20:45 5011 FRA 1 Monaco - Lille ki 1 1,30
Pet 21:00 4016 ŠPA 1 Levante - Eibar ug 0-2 1,62
Ukupna kvota7,20

* Kvote i ponuđene margine prikazane u rubrici, bile su aktuelne u trenutku tipovanja i podložne su promenama

PIŠE: Đurđe MEČANIN
Djurdje.mecanin@mozzartbet.com


tagovi

humanitarni tiketsportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara