16. mart  2018. 14.13  →  18. mart  2018. 18.21 | Izvor: RTV (Snežana Filipović)

Podvodna izložba "Zaroni i gledaj"

PANČEVO -

Podvodna izložba "Zaroni i gledaj" privukla je oko stotinak posetilaca koji su posmatrajući zanimljive fotografije snimljene na udaljenim destinacijama i jezerima Srbije ujedno imali priliku da steknu i prva ronilačka iskustva.

video icon

Treći put na Pančevačkom bazenu organizuje se ovakva izložba.

"Već sam bila ovde tako da mi je utisak svaki put sve lepši i lepši jer je neverovatno gledati fotografije pod vodom i sa svom tom opremom", kaže Tamara Zivlak.

"Jako je lepo i dobra je ideja. Nije loše za one koji ne znaju šta je ronjenje da probaju ovako što spoje pa vide izložbu i fotografije a ujedno dožive iskustvo ronjenja. To je jedan svet koji je pod vodom totalno nestvaran i tek kada zaronite onda shvatite koliko je lepo", kaže Branko Bobanović.

Na fotografijama nastalim u poslednje dve godine uglavnom je živi svet tropskih mora.

"Ova izložba je u stvari namenjena apsolutnim početnicima, ljudima koji nemaju baš nikakvo ronilačko iskustvo. Ideja je da se kroz razgledanje fotografija prvi put susretnu sa ronilačkim sportom kao vidom rekreacijje", kaže Janez Kranjc, jedan od organizatora izložbe.

Ivana Orlović Kranjc izdvaja fotografije nastale na Kubi. Ova hrabra žena više puta do sada ronila je u prisustvu ajkula i krokodila.

"Roniti sa krokodilima i ajkulama je adrenalinski i spada u ekstremni sport. Međutim ja ajkule obožavam. Sve se to organizuje da imate ronioce koji vode računa o vašoj bezbednosti ali uvek postoji faktor rizika. Ali tako nešto doživeti je privilegija. Sada sledeće su mi orke, njih godinama čekam da se namesti taj trenutak i to je isto jedan adrenalinski zaron, ali biti sa njima u prirodnom okruženju dok se hrane to je nešto što ne mogu da dočekam da doživim", kaže Kranjc.

Izložbu podvodnih fotografija "Zaroni i gledaj" organizovao je klub "Svet ronjenja", uz podršku Gradske uprave, a sastoji se iz dve celine - izložbe fotografija u Holu gradskog bazena i u samom bazenu.