16. mart  2018. 15.26  →  19.29 | Izvor: RTV

Budžetska inspekcija u JGSP Novi Sad, slede ostavke

NOVI SAD -

Dva od ukupno tri člana nadzornog odbora Javnog gradskog saobraćajnog preduzeća Novi Sad podneće ostavke na te pozicije, potvrdio je za RTV izvor blizak tom preduzeću.

Prema istom izvoru, budžetska inspekcija proverava dokumentaciju JGSP-a kako bi se proverile sumnje da je u toj firmi došlo do malverzacija sa nabavkom softvera.

Najavljene ostavke jedna su od posledica kontrole rada javnih preduzeća koju sprovodi gradska vlast u Novom Sadu.

"Podržavamo rad državnih organa i smatramo da oni treba da rade svoj posao, kao što i mi radimo svoj. S druge strane, mogu da kažem i da se radujem činjenici da je budžetska inspekcija u ovom momentu u preduzeću, jer je naš rad transparentan, ništa se ne krije, tenderi su javni, zapošljavanja su u skladu sa zakonom, dobavljačima se uredno plaća, te zbog toga jedva čekam krajnji izveštaj inspekcije. Taj izveštaj će, verujem, staviti tačku na orkestrirani i politički napad na JGSP „Novi Sad", koji narušava ugled gradskog prevoznika. Sve je krenulo od toga što su mojim dolaskom ugroženi nečiji lični interesi i ambicije, te je krajnje vreme da se to završi", izjavio je direktor GSP-a Milan Stanivuković.

Broj komentara: 5

Dejan  16. 03. 2018. | 20:54
Partokratska mafija unistila je sve cega se dotakla od 2000te.
Stojadin  16. 03. 2018. | 21:32
Molio bih generalnog da imenuje nekolicinu ( vise od 400 ) koji njemu i njegovom " strucnom timu " radi to sto radi. Ili jos bolje... Zbog uo cenih nepravilnosti bio bi red da sa svojim strucnim timom daju kolektivnu ostavku i napusti preduzece.
Leša  17. 03. 2018. | 12:51
Samo napred Milane, ima nas koji smo razumeli tvoju viziju za JGSP. Rezultati su jedino merilo.
Boban  17. 03. 2018. | 13:28
Treba proveriti rad nadzornog odbora. Nije slučajno da podnose odztavke u momentu kada se provera njihov rad. Prvi put da neko iz upravljackih struktura podnosi ostavke zbog rada nadleznih organa
Nataša  17. 03. 2018. | 16:16
Trebala bi budžetska unsoekcija da poseti i Visoku poslovnu školu steukovnih studija u Novom Sadu.