Info

Kragujevčane oduševili eksperimenti u Prvoj gimnaziji (FOTO)

Autor: Branko Vukašinović
15:30 | Petak, 16 03 2018

Festival nauke “Daj(t)e se na znanje”, šesti po redu, čija je tema bila “Čovek modernog doba”, održan je danas u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji. Eksperimenti, koje je prikazalo više od 200 učenika i studenata, oduševili su veliki broj Kragujevčana, koji su posetili ovu manifestaciju. 

Radove i eksperimente na festivalu prikazali su učenici i nastavnici Prve gimnazije, Medicinske škole, Prve i Druge tehničke škole, ali i gimnazija iz Beograda, Kralјeva, Novog Sada, Požege, kao i Kotora. Novitete iz oblasti nauke predstavili su kroz prezentacije Fakultet inženjerskih nauka i Prirodno-matematički fakultet. 

U ovkiru manifestacije organizovan je i stručni skup pod nazivom ,,Kako škola izlazi u susret potrebama modernog doba”, na kom je bilo reči o neposrednom iskustvu u radu sa učenicima uz primenu novih nastavnih metoda.

“Svake godine je sve više novih stvari koje posetioce mogu da vide, a i interesovanje za ovu manifestaciju je sve veće. Očigledno je da neki drugačiji pristup nauci i sticanju znanja je sve popularniji kod mlađe populacije. Naša cilja grupa su osnovci, a cilja grupa kragujevačkih fakulteta, koji se predstavljaju na festivalu su srednjoškolci, tako da za svakoga je bilo po nešto zanimljivo”, izjavila je direktorka Prve gimnazije, Slavica Marković. 

Prva kragujevačka gimnazija Festival nauke “Daj(t)e se na znanje” organizovala je uz podršku i pomoć Centra za promociju nauke iz Beograda.

Galerija slika