SMS naplata parkiranja oslobodila parking mesta u Kraljevu

Višedecenijski problem parkiranja u Kraljevu rešen je gotovo preko noći. Od uvođenja SMS naplate parkiranja, sada se i u najfrekventijem delu dana lako se dolazi do slobodnih parking mesta. Parking se naplaćuje u prvoj i drugoj zoni, a mnogi Kraljevčani se pitaju kako su nestali automobili sa gradskih ulica.

Vozači u Kraljevu više ne moraju da kruže gradskim ulicama kako bi parkirali automobil.

 

Oni koji hoće da plate imaju dovoljno mesta, kažu vozači: "Oni koji nisu plaćali, zauzimali su stalno mesto i sada je problem što zauzimaju gradske parkinge ispred zgrada. Zauzimaju, a neće da plaćaju, i tu se javlja novi problem."

Mnogi smatraju da je ovako jednostavnije i da ima više parking mesta, ali ima i onih kojima ne odgovara mesečno plaćanje. 

U užem gradskom jezgru ima 1.200 obeleženih parking mesta, a automobila sa kraljevačkim oznakama na tablicama je 32.992.

Od 1. februara, kada je počela SMS naplata parkiranja, slobodnih mesta ima. I to tokom čitavog dana. Nameće se pitanje, gde su nestali automobili sa kraljevačkih ulica?

"Vozila nisu bukvalno nestala nego smo napravili da sistem bolje funkcioniše odnosno da vozila brže cirkulišu, i više niko ne dolazi u grad da bi se tu parkirao pet sati nego dođe da završi posao a onda odlazi dalje", kaže direktor JKP "Čistoća" Ivica Bogojević. "U svakom slučaju, mi smo uspeli da podignemo prihod, što se i moglo očekivati, ali generalno rezultati su pozitivni.Trudimo se da na sve načine uvedemo red, a s druge strane da ne dovedemo građane u nepovoljan položaj."

Veruju da će u narednom periodu poboljšati sistem SMS naplate parkiranja, jer je cilj uvođenje reda.

"Softver nam omogućava da vizuelno, preko Gugl mape, pratimo svako parking mesto posebno, tako da uvek možemo da reagujemo brzo i na pravi način", objašnjava Bogojević.

Za sada, vozači se samo opominju, a već narednih dana počeće i kažnjavanje nesavesnih građana.

 

 

 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво