Komentara: 2
Pregleda: 10509
Foto

Održana promocija knjige "Logopedove pesmice za progovaranje"

16.03.2018. u 22:51h
Izvor: Subotica.com
U čitaonici Gradske biblioteke Subotica, večeras je održana promocija knjige "Logopedove pesmice za progovaranje" autorki Dragane Dženopoljac i Danijele Rodić, u izdanju Logopraktike Subotica.
Održana promocija knjige "Logopedove pesmice za progovaranje"

Udruženje Logopraktika Subotica osnovano je s ciljem da se unapredi logopedska praksa u našoj zemlji, podizanjem nivoa svesnosti o značaju preventivnog delovanja i rane intervencije kod govorno-jezičkih poremećaja. S obzirom na to da se bave i izdavačkom delatnošću, akcenat ovog strukovnog Udruženja je na izradi i upotrebi didaktičkog logopedskog materijala za rad.

- Sva izdanja Logopraktike su praktična sredstva za rad koja su osmišljena da odgovore na razvojne i posebne potrebe, kako dece tipičnog razvoja, tako i one koja imaju specifičan, drugačiji razvoj, a samim tim i potrebu za drugačijim pristupom u učenju -  rekla je autorka Danijela Rodić, koja je sa koleginicom Draganom Dženopoljac, ujedno i osnivač Udruženja Logopraktika Subotica.

Održana promocija knjige "Logopedove pesmice za progovaranje"

"Logopedove pesmice za progovaranje" je jedinstvena i originalna autorska zbirka od 70 kratkih, ritmičnih i ilustrovanih pesmica za decu uzrasta do 3 godine. Namenjena je celoj porodici, kao pomoć u njihovim zajedničkim aktivnostima i naporima da nauče dete da govori. Takođe, preporučuje se vaspitačima i logopedima kao svojevrsno sredstvo komunikacije u individualnom i grupnom radu, za stimulaciju razvoja govora i jezika, a posebno kod zakasnelog ili usporenog govorno-jezičkog razvoja.

- Pesmice su za čitanje, pevušenje, imitiranje, dopunjavanje, pokazivanje, učenje reči i razumevanja govora i situacija. Poseban kvalitet ove zbirke pesmica su ilustracije, koje su prilagođene deci mlađeg uzrasta, jasne su, konkretne, dopadljive i na taj način omogućavaju bolje razumevanje pesmica, govora i situacija iz svakodnevnog života deteta - objasnila je Rodić.

Održana promocija knjige "Logopedove pesmice za progovaranje"

Prema mišljenju Maje Stoparić, psihologa i psihoterapeta, knjiga je odličan vodič za roditelje u prvim godinama vaspitanja, koje su osnova mentalnog zdravlja i samopouzdanja dece.

- Knjiga je odličan vodič za roditelje kroz zahtevne prve godine vaspitanja u digitalnom svetu kada imamo saznanja da se mozak deteta mora stimulisati govorom i kontaktom da bi se razvijao. Nova naučna istraživanja o zadovoljnoj deci i odraslima nas takođe uče da je kvalitetan prvi kontakt i odnos koji se ostvaruje u porodici baza mentalnog zdravlja i samopuzdanja kod dece - napisala je Stoparić.

Održana promocija knjige "Logopedove pesmice za progovaranje"

Promociju knjige su, pored autorki, vodili moderatorka Anja Kažić, dr sci log. Vesna Borota, državna sekretarka u Ministarstvu prosvete Anamaria Viček, ilustratorka knjige Viktoria Kresanko, msr Jelena Zagorac i direktor Rotografike Boris Skenderović.

Izvor: Subotica.com
Promocija knjige "Logopedove pesmice za progovaranje" Promocija knjige "Logopedove pesmice za progovaranje" Promocija knjige "Logopedove pesmice za progovaranje" Promocija knjige "Logopedove pesmice za progovaranje" Promocija knjige "Logopedove pesmice za progovaranje" Promocija knjige "Logopedove pesmice za progovaranje" Promocija knjige "Logopedove pesmice za progovaranje" Promocija knjige "Logopedove pesmice za progovaranje"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 1 mesec
Komentara: 2
Pregleda: 10509
Povezane teme

promocija knjige

gradska biblioteka

biblioteka subotica

gradska biblioteka subotica

čitaonica gradske biblioteke

predstavljanje knjige

logopraktika subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.