SDP u Prijepolju tražio raspravu o Centru za socijalni rad, pa pobjegao od nje

1
26

Prethodnih mjesec dana javnost je bila svjedok permanentnog medijskog napada na direktoricu Centra za socijalni rad u Prijepolju Sabiru Hadžiabdić od strane SDP-a. Iako važi za najuspješnijeg rukovodioca jedne opštinske ustanove, predstavnici SDP-a nisu prezali od pokušaja da nanesu štetu njenom ugledu. Na posljednjem zasijedanju lokalnog parlamenta, pošto su članovi opozicije tražili i ranije i u dopunskim tačkama da se raspravlja o radu Centra za socijalni rad, ova tačka uvrštena je u Dnevni red. Međutim, kada se došlo do nje, niti jedan odbornik SDP-a nije izašao da o njoj govori. Lider najjače bošnjačke stranke u vlasti Prijepolja Samir Tandir ovim povodom ističe da je upravo ovo prava slika djelovanja odbornika SDP-a.

“Sada kada su mogli u lice da pogledaju ženu i postave joj pitanje, oni nisu zatražili niti jedan odgovor. Eto toliko o njihovoj kuraži i hrabrosti. Ako ste toliki fajteri i ako imate toliku petlju zašto sada niste izašli i postavili ženi pitanje, u lice je pogledali? Samo, znali su kakve će odgovore dobiti i od nje i od nas, te da tu farsu koju koristite za narod možete da blefirate samo na svojim dogovorenim konferencijama, gdje dolaze samo naručeni mediji, a ovdje gdje moraju da se ukrste stavovi i argumenti – pojela maca jezik! E pa ne možemo tako da se bavimo politikom i drago mi je da su to građani vidjeli”, navodi Tandir.

Član opštinskog vijeća Milan Gačević ističe da prava opozicija u skupštini odavno ne postoji, a da su odbornici trenutne opozicije okupljeni oko SDP-a i DS-a, kako ističe, zanimljivi građanima Prijepolja da se, gledajući skupštinu uživo, ujutru malo nasmiju uz jutarnju kahvu.

“Ovo je najbolji dokaz onoga što sam nedavno rekao da su oni najbolji građanima da umjesto crtanog filma mogu gledati prijepoljsku opoziciju i malo se razonode uz jutarnju kahvu”, navodi Gačević.

Šef odborničkog kluba SNS-a u Prijepolju Vesko Zindović navodi da ovakav način djelovanja opozicije dovodi samo do toga da vladajuća koalicija bude još složnija, jača i kompaktnija.

“Poslije današnje sjednice vladajuća koalicija izaći će samo jača, složnija i kompaktnija. Ja sam svjestan da je posao opozicije da traži grešku vlasti, ali oni to ne rade. Oni rade nešto drugo, nečuveno, nešto što nije poznato dosadašnjem parlamentarizmu. Oni konstantno glume Javne tužioce, optužuju naše direktore za brojne stvari, a kada te tačke dođu na Dnevni red, oni nemaju ni riječi za izgovorit. E to vam je ova opozicija”, navodi Vesko Zindović.

Iz vladajuće koalicije poručuju da ovakvo ponašanje opozicije nije novina, te da se njihovi redovi svakoga dana sve više osipaju. Poručuju i građanima da će ovo samo biti još veći podstrek za dalje uspjehe, te podsjećaj da, čim postoje ovakvi ataci, da se nešto dobro radi u opštini Prijepolje.

 

(SANA)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

1 komentar

  1. To su oni.Samo znaju da ljagaju čestite ljude,ali kad im se pojaviše direktorica i advokat ostadoše bez teksta,ili su se zabrinuli da ne izađe u javnost šta je sve radio bivši direktor sa ljubavnicama na službenim putovanjima a sve u trošku drzave.Ili su se uplašili da ce se progovoriti i o njegovoj nesposobnosti i neznanju.LJudi moji on ekonomista a ni plate nezna da obračuna.Ako se ovi iz sdp-a toliko zalažu za poštovanje zakona što ne govore o domu zdravlja gde su potrošeni milioni a da uopšte tender nije raspisan.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.