Muftija Zukorlić apeluje: Spasiti Sandžaklije iz kurdskog logora za ISIL

13
626

Prema informacijama lidera SPP muftije dr. Muamera Zukorlića, u logoru na tromeđi Sirije, Iraka i Turske se nalazi 11 državljana Srbije, uglavnom žena i djece.

On apeluje na nadležne državne organe da preduzmu sve što je u njihovoj moći da ih spasu i omoguće povratak u zemlju.

Zukorlić je za Tanjug rekao da je, na osnovu uvida u spisak imena tih žena i djece, gotovo izvjesno da su oni sa područja Sandžaka, a vjeruje i da su oni članovi porodica bivših boraca takozvane Islamske države.

“Djeca, međutim, nisu ni za šta kriva i zato ih, prije svega iz humanitarnih, ali i svih drugih razloga, treba spasiti”, kaže Zukorlić. 

Vjeruje da postoje problemi kako doći do njih, ali vjeruje, kaže, i da je to moguće u saradnji sa državnim organima Republike Turske. 

Logor u kojem oni nalaze je pod kontrolom kurdskih snaga i u “očajnim uslovima”, prema informacijama kojima on raspolaže. 

“Pozivam nadležne državne organe da se maksimalno založe i preduzmu sve što je u njihovoj moći kako bi tih 11 državjana Srbije bilo vraćeno u zemlju“, kaže Zukorlić.

(Tanjug)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

13 KOMENTARI

  1. A ko šalje četnike u Ukrajinu da ratubu ili isto u Siriju. Koga o i imaju da brane u Siriji tamo nema srba. A više vas ima u nego ISILovaca što ima iz Sandzaka.

  2. Slala ih je vlada srbije ako cemo posteno jer kako bi db omogucila nesmjetan prolazak preko granice tzv bezbedonosno interesantnim licima.bas kao sto im je hrvatska vlada prodavala oruzje.ne budi licemjer

  3. tako je efendija…alah te nagradio i dao ti svaki hair…braći koji komentsrišu savjetujem da ne prelaze mjere kad su u pitanju zlonamjerne provakacije ovdje…psovka i vulgarnost je njihova osobina pa nemojno slijedit šejtanove stope…molim alaha da pomogne muslimane gdje gid bili da shvate da je alah jedini zastitnik a najbolja uputa je uputa muhameda alejhiselam…amin

  4. Samo bih voleo da se javi neko iz provlaske stranke SDP i kaze jel i ovo radi Zukorlic radi sticanja poena ? Na ovo se ne sticu poeni, al ima neko iz Sandzaka ko ce da pomene jedanaestoro dece i zena . Da su u pitanju vlasi i da su u Ukrajini, pas Ljajic bi otisao licno da ih dovede, ali ove muslimane ne sme da pomene.

  5. Ne prtljaj provokatoru, uvijek cinićno komentarišeš, četnički izrode, kao za onu braću I sestru što preseliše u sabraćajki, marš na tvoje četničke, usmrdele, nacionalističke portale.

  6. Jedini Bosnjacki politicar koi nepreza od nikoga govori sve po pravdi bez imalo straha. A to je i poznato bar kod nas muslimana onaj ko se iskreno Allaha boji on se vise nikoga ne plasi.!!!

  7. Tvoj vodja iz narkomansko kockarske porodice je zaduzen za vlasku pahcad,da ih sa Meom Omerovicem spasava iz Ukrajine a ima neko i za muslimane da se pobrine.

    • A sta bi ti psu SDP-ovski uradio sa ovom decom? Ili ako si DB-ovac posto visis ovde po ceo dan je..m ti porodicu uzmi ovu IP adresu pa me nadji.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.