Izdavanje vikendica na dan sve popularnije

Kuće na obodu Beograda se rentiraju po 20 evra za noć.
Izdavanje vikendica na dan sve popularnije
Foto: Pixabay
Mušterije su građani koji žive u urbanim gradskim sredinama.
 
Desetine hiljada Beograđana na obodu prestonice ima vikendicu. Najveći broj nekretnina za odmor tokom većeg dela godine zjapi prazno. Od pre nekoliko godina, preduzimljivi vlasnici su se dosetili kako da na njima zarade neki dinar.
 
Na portalima za rentiranje i prodaju nekretnina pojavili su se oglasi za izdavanje vikendica na dan. Dnevni provod, s noćenjem na Avali, Kosmaju ili u Grockoj, košta oko 20 evra. Ukoliko je kuća luksuznije opremljena, cena može biti i za deset evra viša, pišu Večernje novosti. 
 
Ova vrsta turizma još uvek je u sivoj zoni ekonomije - nema poreza, nema ni računa. Sve je na bazi dogovora vlasnika i zainteresovanog građanina koji želi da se opusti u zelenoj oazi, daleko od gradske gužve. Za višednevni boravak može i da se cenka. 
 
Prema rečima agenata za nekretnine, izdavanje vikendica tek očekuje "bum". 
 
"Veliki broj Beograđana ima vikendice na obodu prestonice i na Fruškoj gori, koje su zidali njihovi roditelji. Oni ih sada retko kad posećuju i predstavljaju im trošak, od održavanja do poreza“, priča Aleksandar Milić, agent za nekretnine. 
 
Od pre dve godine, po ugledu na izdavanje stana na dan, neki su odlučili da rentiraju vikendice. Inače, zasad nema organizovanog rentiranja. Očekuje se da će i agencije da se uključe u taj biznis, jer taj vid turizma ima perspektivu.
  • Kaćanka

    17.03.2018 20:03
    Od kada se to naziva turizam!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.