28. mart  2018. 10.23  | Izvor: Tanjug

Ramos i Kosta: Nismo arogantni, mi smo favoriti na SP

MADRID -

Španski fudbaleri Dijego Kosta i Serhio Ramos, posle spektakularne pobede nad Argentinom (6:1), poslali su poruku ostalim reprezentacijama da su oni glavni favoriti na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

Španija je u prijateljskom meču na madridskom Vanda Metropolitanu deklasirala "gaučose" bez Lionela Mesija, uz tri gola Iska Alarkona, a jednom su pogodili Dijego Kosta, Tijago Alkantara i Jago Aspas.

"Sa igračima koje imamo sigurno ne možemo da kažemo da Španija nije favorit. Želim da budem u avionu putnika za Rusiju, radim sve zbog toga, a imamo mnogo napadača. Četvorica nas je (Rodrigo, Aspas i Morata), a neko možda neće otići. Hoću da pomognem mojoj zemlji", rekao je Kosta za Kadena Kope.

Saigrač iz reprezentacije i kapiten Reala Serhio Ramos stišava euforiju zbog rezultata protiv jednog od pretendenata za trofej prvaka sveta.

"Moramo da ostanemo smireni jer još ništa nismo osvojili. Ipak, logično je da je ovo dobar put do Svetskog prvenstva, osećamo se odlično. Za nas dueli kao što je protiv Argentine ne mogu da budu samo prijateljski, svi su videli kako smo igrali. Idemo sa ambicijama, ali ne arogantni", rekao je Ramos.

Kao veliki hendikep za Argentinu označio je izostanak povređenog Mesija iz rivalske Barselone.

"Svi znaju ko je Mesi, jedinstven je na svetu i to pokazuje svaki meč, ne samo u Barseloni, već i za Argentinu. Video se njegov izostanak, Argentina je izgubila veliki deo ekipe. Nisu tako lako izgubili, u drugom poluvremenu su se borili uprkos teškom rezultatu, tako uvek igraju", zaključio je odlični defanzivac.

Španija će na Svetskom prvenstvu igrati u B grupi sa Portugalijom, Marokom i Iranom.

Tagovi