MAJMUNSKI KRICI NA UTAKMICI SA FRANCUSKOM: Rusi ponovo optuženi za rasizam

Novosti online

28. 03. 2018. u 13:02

Tamnoputi fudbaleri Francuske trpeli su uvrede tokom prijateljske utakmice sa domaćinom Svetskog prvenstva. Rasizmu nije mesto na fudbalskom terenu – poruka je francuske ministarke sporta

МАЈМУНСКИ КРИЦИ НА УТАКМИЦИ СА ФРАНЦУСКОМ: Руси поново оптужени за расизам

Dembele i Nojštader Foto: Tanjug/AP

UEFA anti-diskriminatorna organizacija FARE sugerisala je Svetskoj fudbalskoj organizaciji (FIFA) da pokrene istragu protiv Rusije zbog rasističkih uzvika na prijateljskoj utakmici protiv Francuske.

Tokom jučerašnjeg meča u Sankt Peterburgu sa tribina su se mogli čuti krici koji oponašaju majmunske, kada bi neki od tamnoputih fudbalera Francuske dodirnuo loptu.

Ruski navijači bili su najglasniji posle gola Pola Pogbe, kao i svaki put kada bi se Osman Dembele namestio za izvođenje kornera. Ovakvo ponašanje domaćih navijača osudila je i francuska ministarka sporta Laura Flesel, koja poručuje da svet treba da se ujedini po pitanju ovog problema.

- Rasizmu nije mesto na fudbalskom terenu. Moramo da se ujedinimo kako bismo stavili tačku na ovo neprihvatljivo ponašanje – napisala je na Tviteru.

— Laura Flessel (@FlesselLaura) 28. mart 2018.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Lusi

28.03.2018. 14:32

Ništa od toga se nije desilo. Možda je neko ubačen sa strane to izveo ili je komunikacija između francuskih igrača pogrešno protumačena ili je u pitanju deo antiruske kampanje/histerije.

неимени

28.03.2018. 15:14

Погба...мислим, стварно. Па он је баш примерак...