');
Najnovije vesti
Blic Vesti Beograd

TRAGEDIJA U MIRIJEVU Dečaku (10) pozlilo u školi, preminuo u bolnici

Dečak (10) koji je sa povredama glave, zadobijenim večeras pri padu u dvorištu Osnovne škole "Pavle Savić" u Mirijevu, prevezen u Urgentni centar preminuo je posle višesatne borbe lekara da mu spasu život, saznaje "Blic".

Hronika_270418_RAs foto RAjko Ristic (4) Foto: R.Ristić / RAS Srbija
Hronika_270418_RAs foto RAjko Ristic (4)

Kako nezvanično saznajemo, dečak je, dok se nakon nastave u školi igrao sa vršnjacima, iznenada pao u školskom dvorištu i izgubio je svest.

Očevici pričaju da je dečak pri padu udario glavom u betonski ivičnjak, a da je neko od odraslih ko se zatekao tu odmah pozvao Hitnu pomoć.

- Primili smo poziv da je dete palo i izgubilo svest. Ono je prevezeno u Urgentni centar na reanimaciju - rekli su iz Hitne pomoći.

U međuvremenu su došli i roditelji dečaka i napravila se, kako kažu, opšta pometnja, pošto je dete izgubilo svest i pokušavali su bezuspešno da ga osveste.

Kako saznajemo u školi, dečak je posle nastave trčao i malaksao, a inače je bolovao od srčanih smetnji i veruje se da bi to mogao biti razlog zbog čega mu je iznenada pozlilo. Telo će biti poslato na obdukciju kojom će biti utvrđen tačan uzrok smrti.

Dete povređeno nakon nastave, najverovatnije u igri palo i glavom udarilo o betonski ivičnjak
Foto: R.Ristić / RAS Srbija
Dete povređeno nakon nastave, najverovatnije u igri palo i glavom udarilo o betonski ivičnjak

U školi je u tom trenutku bilo mnogo dece, pošto su se poslednji časovi završili u 20 sati, a u to vreme su se i učenici starijih razreda vratili sa ekskurzije.

Direktor škole Radisav Milić potvrdio je da je dečak primljen u Urgentni centar i rekao je ranije večeras "Blicu" da su roditelji sa njim.

- Incident se dogodio nakon nastave, između 20 i 20.30 sati. Prema informacijama koje imam, dete je palo tokom igre. Sve vreme sam u komunikaciji sa roditeljima - rekao Milić.