Modrice i monolozi

V. V. S.

28. 04. 2018. u 09:27

Premijera “Režima ljubavi” večeras U Ateljeu 212

Модрице и монолози

Foto Atelje 212

SVA lica ljubavi, večite dileme i preispitivanja - tema su novog komada Tanje Šljivar “Režim ljubavi” (režija Bojan Đorđev), čije je premijerno izvođenje večeras na Sceni “Petar Kralj” Ateljea 212. Reč je o praizvedbi i naručenom tekstu.

- Tema je određena žanrom (komedija) i spoznajom da u našoj realnosti ništa nije smešno, ali da ljubav ili nedostatak ljubavi, uz stalno ponavljanje već doživljenih iskustava - jesu. Nema preterane psihologizacije: muškarci se takmiče sa drugim muškarcima, povređujući sve koji im se nađu na putu - kaže autorka Tanja Šljivar.

Komad je zasnovan na monološkim formama, što je bio poseban izazov za reditelja Bojana Đorđeva, koji prvi put režira u ovom teatru:

- Komad se sastoji iz citata, pop muzike, filozofskih tekstova. Likovi se pojavljuju kao otelotvorenje klišea koji su daleko jači od nas. U borbi za organizovanje ljubavnog života ostajemo sa strašnim modricama - ističe reditelj Đorđev.

U predstavi igraju Dejan Dedić, Sofija Juričan, Miloš Timotijević, Aleksandra Janković i Jelena Ilić.

AUTORSKI TIM

DRAMATURZI “Režima ljubavi” su Dimitrije Kokanov i Tanja Šljivar, scenograf je Siniša Ilić, kostimograf Maja Mirković, kompozitor Luka Popić, dok se scenskim pokretom bavila Čarni Đerić. Dizajn zvuka bio je zadatak za Lidiju Mirović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije