Najnovije vesti
Vesti Svet
DVA POŽARA U KULI TRAMP Jedna osoba u bolnici zbog trovanja (VIDEO)

DVA POŽARA U KULI TRAMP Jedna osoba u bolnici zbog trovanja (VIDEO)

Dva požara izbila su u praznoj višespratnici u prestonici Azerbejdžana, koja je trebalo da bude hotel u okviru brenda Donalda Trampa u bivšoj sovjetskoj republici, pre nego što je on izabran za predsednika SAD.

tramp kula Foto: Channel A.S / youtube
tramp kula

Prvi požar izbio je na 33. spratu zgrade u Bakuu, a vatrogasci su ga ugasili posle tri sata.

AP navodi da nije prijavljeno da je iko povređen u tom incidentu i da je zvanično proglašeno da je on završen. Međutim, toranj je sinoć opet zahvatio požar, koji je takođe ugašen.

Zvaničnici nisu objasnili zbog čega su izbili požari.

Ruski mediji javili su prethodno da je u Azerbejdžanu izbio požar u zdanju Tramp tauer u Bakuu. Naveli su i da je jedna osoba u teškom stanju i da je hospitalizovana zbog trovanja dimom.

Toranj, koji ima 33 sprata i visok je 130 metara, je dovršen, ali još uvek nije useljen, a u decembru je Tramp Organizejšn iz SAD prekinula licencne ugovore za izgradnju takvih zdanja u nekoliko zemalja.

Vatrogasci su se dugo borili sa požarom, ali su uspeli da ga ugase nakon nekoliko sati.

Požar u Tramp kuli je izbio u Bakuu, a soliter sa 33 sprata je još u izgradnji, prenosi "Sputnjik".

U decembru je Tramp Organizejšn iz SAD prekinula licencne ugovore za izgradnju takvih zdanja u nekoliko zemalja.

Nedavno je požar izbio u Kuli Tramp u Njujorku i tom prilikom je jedan čovek izgubio život.

U požaru koji je zahvatio 50. sprat Trampove kule u Njujorku poginuo je 67-godišnji Tod Brasner, a šest vatrogasaca je povređeno. Međutim, možda bi sve bilo drugačije da se na višim spratovima kule nalaze protivpožarne prskalice.

Kako je tada istakao komesar njujorške vatrogasne službe Danijel Nigro, viši spratovi kule, na kojima se nalaze stanovi, nemaju ugrađen protivpožarni sistem sa prskalicama.