BALKANIKU SVRSTALI U AUTSAJDERE: Srbija neće proći u finale!
Foto: Zorana Jevtić

Loše prognoze

BALKANIKU SVRSTALI U AUTSAJDERE: Srbija neće proći u finale!

Pop kultura -

Minimalne su šanse da Sanja Ilić i Balkanika prođu u finale Evrovizije, koja će biti održana 10. maja u Portugalu, barem prema statistikama i procenama brojnih eminentnih kladionica.

Još kada je Srbija na takmičenju Beovizija odabrala svog predstavnika na prestižnom muzičkom festivalu, krenule su priče i prognoze koje nisu baš bile povoljne za pesmu "Naša deca". Kako vreme prolazi i približava se datum održavanje Evrovizije, sve manje imamo izgleda za pobedu. I ne samo to. Balkanika u kladionicama ima kvotu 21 za prolazak u finale, što znači da ćemo, prema njihovom predviđanju, u polufinalnoj večeri zauzeti neko od poslednjih mesta.

foto: Zorana Jevtić

Naš predstavnik Sanja Ilić, i pored katastrofalnih predviđanja, ipak veruje da će sa svojim timom napraviti odličan posao.

"Nadamo se dobrom plasmanu. Što se tiče odgovornosti, mi smo sve uradili, zajedno sa RTS, što je bilo u našoj moći. Biće dobar kostim i dobar nastup", rekao je frontmen Balkanike.

Osim Bosne i Hercegovine, koja se ove godine ne takmiči na Evroviziji, niko od zemalja iz regiona takođe nema šanse za ulazak u top deset. Kladionice su Crnoj Gori dale kvotu 40, Sloveniji 41, Hrvatskoj 32, Makedoniji 29. Još početkom februara objavljeni su favoriti za pobedu i tada, a slično je i danas, najviše šanse imaju Švedska s kvotom od 2,5, zatim Bugarska sa 7 i Francuska i Češka sa 10.

(Kurir, Ivan Ercegovčević / Foto: Zorana Jevtić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track