');
Najnovije vesti
Blic Vesti Beograd

JUBILEJ "PIJACA" Sednicom i žurkom na Zelenom vencu obeleženo 100 godina od prve Skupštine piljara

Stogodišnjica prve Skupštine piljara Srbije obeležena je sinoć na pijaci Zeleni venac, a tim povodom održana je na istom mestu i sednica Skupštine Poslovnog udruženja "Pijaca Srbije". Nakon svečanosti povodom jubileja “Gradskih pijaca” održan je i 13. beogradski noćni market pod sloganom "Život je igra".

pijace foto Beoinfo Foto: Beoinfo / Promo
pijace foto Beoinfo

Svečanosti na Zelenom vencu prisustvovali su direktor “Pijaca” Ivan Sočo, izvršni direktor Poslovnog udruženja Savo Duvnjak, brojni članovi ovog udruženja, kao i pomoćnik gradonačelnika Borko Milosavljević, koji je naveo da su rezultati ovog preduzeća, predstavljeni ranije na kongresu u Barseloni, uticali na odluku da Beograd dogodine bude domaćin Svetskog kongresa pijaca.

Svečana sednica
Foto: Beoinfo / Promo
Svečana sednica

Na sednici je istaknuto da na 410 registrovanih pijaca u Srbiji dnevno svoju robu plasira oko 80.000 poljoprivrednih gazdinstava i preduzetnika, a da će glavni projekat Poslovnog udruženja "Pijaca Srbije", aktivnog poslednju deceniju i po, u 2018. godini biti sertifikacija poljoprivrednih proizvođača, koji proizvode direktno plasiraju na pijacama. Cilj sertifikacije je da naglasi kvalitet domaćih proizvoda, te da se poboljša i obogati ponuda na pijacama.

Glavni cilj za 2018. sertifikacija poljoprivrednih proizvođača
Foto: Beoinfo / Promo
Glavni cilj za 2018. sertifikacija poljoprivrednih proizvođača

Nakon dodele priznanja institucijama i partnerima, koji su doprineli promociji pijaca i pijačne delatnosti u Srbiji, održan je 13. Beogradski noćni market, pod sloganom "Život je igra".

Život je igra: Detalj sa 13. Beogradskog noćnog marketa
Foto: Beoinfo / Promo
Život je igra: Detalj sa 13. Beogradskog noćnog marketa

Pijaca "Zeleni venac" izgrađena je davne 1926. godine i tada je bila najsavremenija pijaca na Balkanu – u narodu poznatija kao "kraljica pijaca".