Ribrejk u Juti, Mičel se izgubio pred olujom iz Teksasa! Dejvis i Rondo rasturili kompletan Golden Stejt

Vreme čitanja: 2min | sub. 05.05.18. | 08:30

Šampion u Nju Orelansu imao očajno šutersko veče, Harden i drugari proradili za 2:1 u seriji

Ribrejk u Solt Lejk Sitiju i pobeda ta nadu domaćina u Nju Orelansu su epilog trećih mečeva polufinalne serije na Zapadu. Hjuston je uzvratio Juti i sa ubedljivih 113:92 vratio brejk koji su Džezeri napravili u Teksasu pa sada vodi 2:1. Nju Orleans je iskoristio prednost domaćeg terena i deklasirao Golden Stejt 119:100 čime je smanjiao rezultat na 1:2. Četvrti mečevi sa istim domaćinstvima su na programu sutra uveče...

Mnogo lakše nego što se očekivalo, Hjuston je uspeo da napravi ribrejk u Juti. Iako nije imao neko posebno šutersko veče kako ume. Rokitsi su odirgali prvu četvrtinu kao u transu, bili su fenomenalni u napadu, postigli 29 poena, u jednom trenutku imali i 22 poena razlike... Do kraja nisu ispuštali visoku prednost, a Juta je u trećeoj četvrtini zaostajala čak 38 razlike.

Izabrane vesti

Harden je ubacio 25 poena za Hjuston, koliko i Erik Gordon. Imali bi i više da trener nije rešio da ih odmori kada je sve bilo gotovo. Kris Pol je imao 15 poena, sedak skokova i šest asistencija, a Klint Kapela 11 poena i osam skokova. Jedan od uzroka teškog poraza Jute leži i u slaboj partiji njenog najboljeg igrača Donovana Mičela. Ruki koji je otkriće sezone je sinoć imao očajno izdanje. Ubacio je 10 poena uz šut iz igre 4/16. Rojs O'Nil je sa 17 poena bio najefikasniji u Juti.

Još veče iznenađenje je ubedljiva pobeda Nju Orelansa nad Golden Stejtom od skoro 20 poena razlike. Pelikansi su pobeli sa desetak razlike na početku, imali i plus 15 na startu druge četvrtine, ali su Voriorsi u finišu poluvremena smanjili zaoststak na četiri razlike. Ipak, u drugom poluvremenu je tandem Rondo - Dejvis potpuno rasturio odbranu šampiona čiji šuteri nisu odgovorili u napadu i to je bio kraj.

Entoni Dejvis je dominirao pod pod obručima sa 33 poena i 18 skokova. Ništa mu nisu mogli... Džru Holidej ga je ispratio sa 21 poenom, a sjajni Radžon Rondo je upisao neverovatnu 21 asistenciju i pride ubacio 10 poena. Oborio je lični rekord u plej-ofu, a poslednji koji je u doigravanju imao ovoliko asistencija je bio Stiv Neš 2007. godine. Odličan je bio i Mirotić sa 16 poena i 13 skokova.

Na drugoj strani su Golden Stejtovi šuteri Kari, Tompson i Durent šutirali trojke ukupno 7/24. Tompson i Kari su ubacili po tri trojke od devet pokušaja, Durent samo jednu od šest. Tompson je meč završio sa 26 poena, Durent sa 22, ali će želeti da što pre zaborave prethodnu noć. Bila je jedan od najslabijih partija Golden Stejta u plej-ofu kada je kompletan i kada su mu sve zvezde na parketu.

(FOTO: Action images)


tagovi

Donovan MičelDžejms HardenEntoni DejvisRadžon Rondo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara