Стиже дуго очекивани асфалт у Улицу братства-јединства

БАНАТСКО АРАНЂЕЛОВО: Радови на изградњи асфалтног пута у Улици братства-јединства у Банатском Аранђелову почели су крајем априла и требало би да се убрзо заврше.
Radovi će uskoro biti završeni   Foto: Z. Momić
Фото: Радови ће ускоро бити завршени   Фото: З. Момић

Посао је поверен фирми „Градитељ НС” из Новог Сада, а како је прецизирао председник новокнежевачке општине др Радован Уверић рок за завршетак посла, вредног 7,5 милиона динара, је 15 радних дана.

- Грађани Банатског Аранђелова су дуго очекивали и тражили изградњу тог пута – каже Уверић. – У складу са обећањем, настављамо започету праксу да ниједна сеоска месна заједница неће бити заборављена и запостављена. Градилишта отварамо у свим насељима и стварамо услове за бољи живот и рад свих становника наше општине, а не само у Новом Кнежевцу, као што су то чинили наши претходници.

Уверић је најавио да ће се започети уређење атарских путева у свим катастарским општинама, као и градња отресишта.

Председник Савета МЗ Банатско Аранђелово Раде Гојковић истиче да је захваљујући доброј сарадњи са локалном самоуправом општине Нови Кнежевац, на подручју ове месне заједнице која обухвата још насеља Сигет и Подлокањ, у последње време било још улагања и акција, кад је реч о уређењу насеља.

Тако је у Банатском Аранђелову асфалтирана раскрсница на углу улица Вука Караyића и Ђуре Јакшића, у центру села рашчишћаван је и уређен простор око игралишта Фудбалског клуба „Славија” на површини од седам хектара. Захваљујући јавним радовима доста је урађено на уређењу јавних површина, санирана депонија смећа…

У претходном периоду у Банатском Аранђелову су обновљени рефлектори за осветљење терена за мале спортове у дворишту школе, за свечану салу у Дому културе купљене су нове столице, опремане су школске учионице, а предстоји и обнова зграде Основне школе „Јован Јовановић Змај” која је изграђена пре више од једног века. У насељу Сигет изграђен је пут од туцаника у Партизанској улици, док је пут у Иве Лоле Рибара поправљен равнањем и насут ломљеним црепом и струганим асфалтом.

 М. Мр.

EUR/RSD 117.1544
Најновије вести