Белоцркванин због ватерпола одраста у Крагујевцу

БЕЛА ЦРКВА: Белоцрквани рано пропливају, вежу се за језеро и ВК „Језеро“ и почињу да маштају о високим дометима у овом нашем трофејном спорту.
Nemanja Radovanlija Foto. Privatna arhiva
Фото: Немања Радованлија Фото. Приватна архива

Неки промене интересовања, а кад неко са 14 година због овог спорта оде из родног места, то је знак велике одлучности да се успе.

Белоцркванин Немања Радованлија, сада већ јуниорски репрезентативац Србије у ватерполу, пре три године одлучио је да се због ватерпола пресели у Крагујевац и тамо настави школовање. Поносан на голове које је постигао, каже, биће их још. Екипа је млада, мотивације им не недостаје, атмосфера у клубу је добра, а позиви за репрезентацију су велики подстрек, потврђује нам Немања. Поједини стручњаци у младом леворуком пуцачу виде наследника Филипа Филиповића, о чему је наравно, још увек рано говорити.

- У Крагујевцу сам од 2015. године, првотимац сам постао прошле године када смо освојили Прву Б лигу, затим и Прву А лигу, а сада играмо у Супер лиги Србије. Најмлађа смо екипа са просеком од 17,5 година. Два пута дневно тренирамо седам дана у недељи, тренер Урош Стевановић и менаџер Југослав Васовић велика су нам подршка, а циљ за ову сезону је да се што боље уиграмо и ослободимо у јакој лиги. Против ВК „Војводина“ постигао сам два гола и то ми изузетно значи, јер ово је мој спорт. Све је некако ишло својим током, веома сам задовољан, желим да останем у клубу, уиграна смо екипа и верујем да ћемо догодине имати много бољи пласман, а до краја ове сезоне даћемо све да остваримо добре партије. Ове године ћемо бранити 1. место на Купу Србије за 1999. годиште. Прошле године сам играо у јуниорској селекцији Србије у Мађарској, освојили смо 3. место турниру „Капшур“ – набраја досадашња искуства Немања Радованлија.

Воли да дође у своју Белу Цркву, али нема шансе да заигра за ВК „Језеро“ у Летњој лиги, јер се нада позиву у репрезентацију, у селекцију за играче рођене 2000. године, која ће ове године учествовати на Светском првенству у Белорусији.

- Немања је 2000. године рођен, научио је да плива са четири године, а потом савладао све стилове и постао ватерполиста. Био је носилац игре пионирске екипе која је 2013. године освојила прво место на Првенству Војводине и тада је почео да игра за први тим. На пријатељској утакмици у Крагујевцу добио је прву понуду да пређе у ВК „Раднички“ што је и учињено наредне године, када је завршио основну школу. Већ у првој сезони са новом екипом освојио је Куп Србије за дечаке до 15 година ( у финалу су савладали ВК „Партизан“ 7:5). Немања је од све деце која су код мене пропливала и тренирала, остварио највиши домет на шта сам веома поносан – каже белоцрквански тренер Драган Милојевић.

        В. Х. 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести