Грађани градитељи малих јавних површина

Конкурс „Нова места – Микрогрантинг” за уређење малих јавних површина у Новом Саду и зони која обухвата Сремске Карловце, Беочин и Ириг, отворен је до 20. маја.
Konkurs za uređenje malih javnih površina  Foto: Dnevnik.rs/printskrin
Фото: Dnevnik.rs

У оквиру тога грађани имају прилику да сами изаберу конкретне локације и до краја реализују своје идеје за њихово уређење. Да би се пријавили на конкурс, заинтересовани не морају да имају предзнање о архитектонско-урбанистичкој пракси или хортикултури, а за све техничке и административне поступке иницијатори предлога имаће стручну помоћ и подршку.

Своје предлоге и питања грађани могу послати на имејл-адресу predlog@ns2021.rs или сваког раног дана од 10 до 12 часова позвати број 060/72-02-116.

Грађани могу постављати нове клупе, столове, надстрешнице, канте за отпатке, украсне жардињере, држаче за бицикле, перголе и слично, могу се бавити озелењавањем површина, чишћењем простора, културним активностима, уредити простор за боћање, шах, скејт-парк или креативно изражавање... Предложена места морају бити јавне површине које су свима доступне, никако приватни поседи и дворишта или под заштитом државе.

Удружењима грађана и стамбеним заједницама чије предлоге стручни жири буду изабрао као најбоље, биће одобрен максимално 350.000 динара.

Конкурс је расписала Фондација „Нови Сад 2021” и реализује се у сарадњи с Друштвом архитеката Новог Сада.      

Б. П.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести