09. maj  2018. 15.29  | Izvor: RTV

Novi sportski tereni u Šidu

ŠID -

U Šidu, jednom od gradova koji su pretrpeli najveći teret migrantske krize u Srbiji, danas su otvoreni novi sportski tereni, zahvaljujući Američkoj agenciji za međunarodni razvoj, timu Ujedinjenih nacija za razvoj i Vladi Srbije.

Renoviranje košarkaškog terena u Vojvođanskoj ulici i izgradnja teretane, deo su USAID projekta za jačanje kapaciteta lokalnih zajednica za reagovanje na migrantsku krizu. Ovaj projekat pomaže gradovima i opštinama koje su najviše pogođene migrantskom krizom da unaprede svoje javne usluge i infrastrukturu.

Izuzetno vredan projekat, koji se realizuje u još devet opština u Srbiji, sprovodi tim Programa Ujedinjenih nacija za vitalni razvoj.

Ovakvi projekti pomažu lokalnim zajednicama da se izbore sa efektima migrantske krize i od njih koristi imaju ne samo migrant već i lokalno stanovništvo.

Trenutno, u šidskoj opštini, u dva prihvatna centra, boravi oko 400 migranata.

Nekoliko mlađih isprobalo je danas novi košarkaški teren, sa učenicima OŠ "Branko Radičević". Druženje i osmesi zadovoljne dece krajnji su rezultati projekta, broj ubačenih koševa bio je u drugom planu.