Kup u vitrini, palo i prvo pojačanje - Ovo su sledeći potezi Partizana!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 24.05.2018.
09:41
Izvor: Sportske.net

Klub iz Humske stavio je tačku na uspešnu sezonu odbranom trofeja u nacionalnom kupu i sada na red dolaze pitanja koja će morati da budu rešena u naredne dve nedelje.

Beta/Branislav Božić/Mo
Beta/Branislav Božić/Mo

Povezane vesti

Fudbalski klub Partizan prigrabio je u sredu petnaesti trofej nacionalnog kupa i ujedno kompletirao "het-trik" u najmasovnijem takmičenju u zemlji.

Crno-beli su pobedom nad lučanskom Mladosti (2:1) odbranili trofej u Kupu Srbije tako da su na podvlačenju crte klupski čelnici mogli da konstatuju da je sezona bila uspešna.

"Partizan uzima treću godinu zaredom ovaj trofej, to dovoljno govori o njegovom značaju. Ovo je kraj jedne naporne i veoma uspešne sezone, sa mnogo uspeha u Evropi, a od dve titule odbranili smo Kup, šampionat nismo, ali ne treba o tome sada da se priča", kazao je nakon finala kupa predsednik Milorad Vučelić.

Pošto u Humskoj nemaju dilemu oko toga da je u prethodnih 12 meseci urađen dobar posao, a i na osnovu izjava koje je davao trener Miroslav Đukić, logično je zaključiti da se pozicija šefa struke ne dovodi u pitanje.

Sačekaćemo ipak nekoliko dana da u klubu iz Humske analiziraju urađeno u minuloj sezoni jer bi nakon toga trebalo da bude donesena konačna odluka oko toga da li će Miroslav Đukić i naredne sezone voditi ekipu.

Logično je da se pored statusa Miroslava Đukića navijači najviše interesuju za pojačanja, a onda ponovo dolazimo do zaključka da prelazni rok ne može da bude realizovan ukoliko pre angažovanja novih igrača ne bude definitivno rešeno sve oko statusa šefa struke.

Ono što već sada znamo jeste da je Nemanja Nikolić (25) prihvatio ponudu Partizana i da će potpisati ugovor na tri godine. Dosadašnji napadač Spartaka na taj način će postati prvo pojačanje crno-belih za sledeću sezonu.

Nakon angažovanja Nemanje Nikolića sportski sektor bi trebalo da poradi na dovođenju dvojice ili trojice defanzivnih igrača, plejmejkera i napadača, a neka imena već se provlače po medijima.

Nemanja Nikolic
Foto: Beta/Branislav Božić/Ds

Pošto se očekuje da tokom leta klub napuste Bojan Ostojić, Milan Mitrović, Nemanja G. Miletić, Leandre Tavamba i Sejduba Suma, očekuje se da crno-beli u svakoj od linija angažuju po makar jednog igrača.

"Informer" prenosi svoja saznanja vezana za planove koje sportski direktor Ivica Iliev ima za pozicije desnog beka i napadača, a nije tajna da bi u Humskoj rado ponovo videli i Leonarda da Silvu Souzu.

Pomenuti izvor prenosi da će Partizanove mete biti desni bek Bordoa Milan Gajić (22) i napadač Genčlerbirligija Petar Škuletić (27).

Srpski internacionalci neće biti lake mete, ali postoje olakšavajuće okolnosti koje bi Partizan mogao da iskoristi.

Petar Škuletić je spreman da se vrati u Humsku ali će finansije igrati važnu ulogu. Genčler je ispao iz turske Super lige i planira "kresanje" budžeta, tako da bi srpski internacionalac rođen u Danilovgradu trebalo da dobije odrešene ruke u izboru nove sredine.

U slučaju Milana Gajića situacija je nešto drugačija jer član zlatne generacije "Orlića" ima važeći ugovor sa Bordoom do leta 2020. godine. Nije teško zaključiti, pozajmica se nameće kao logično rešenje, a opcija otkupne klauzule mogla bi da bude dogovorena sa Francuzima.

Partizan bi tako po modelu koji je primenjen kod transfera Marka Jankovića, Saše Zdjelara i Danila Pantića mogao da angažuje još jedno pojačanje, a ukoliko bi se Milan Gajić preselio u Humsku crno-beli bi okupili trojicu fudbalera koji su 2015. godine bili deo omladinske reprezentacije Srbije koja je osvojila Mundijalito na Novom Zelandu.

Otvoreno ostaje pitanje izbora još jednog ili dvojice štopera, ali i igrača koji bi ovog leta uz gore pomenute takođe mogli da napuste klub.

Prozivka je zakazana za 11. jun, Miroslav Đukić očito nema dilemu oko toga da će ostati na klupi Partizana a navijači bi konkretne odgovore trebalo da dobiju tokom sledeće dve nedelje.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

16 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pixi GOOL iz kornera
Thursday, 24.05.2018
15:26

Kup Maje Vujovica.

avatar
Thursday, 24.05.2018
13:23

dobar tekst ali ste izgleda zaboravili da je Iliev izjavio da će suma dobiti šansu da se dokaže i naredne sezone.

avatar
37Dadoo
Thursday, 24.05.2018
11:58

Nemanja Nikolić odlično pojačanje....

avatar
magister
Thursday, 24.05.2018
11:45

Stojković - Gajić, Miletić, Marković, Antonov - Zdjelar, Jevtović. Pantić - Janković, Škuletić, Ivanović... Ovako za sad izgleda. Možda i prodaja Jankovića i kupovina nekog agresivnijeg krila. Mada, Janković bi mogao da napreduje, kao što su Pantić i Jevtović, na primer.

avatar
Grobar977
Thursday, 24.05.2018
11:06

Ako Djukica ne oterate sa klupe, ocekujte od 100 do 200 navijaca po utakmici. ( ne racunam placenike)

avatar
Thursday, 24.05.2018
13:25

pa to i nisu navijači kad samo bodre klub kad pobeđuje,a u ostalom pošten svet ne ide na utakmice upravo zbog ovih sa juga a ne zbog Đukića ili Jevtovića,jankovića,Miletića...

avatar
svetski prvaci 1991
Thursday, 24.05.2018
19:53

Nmaju koga dovesti na njegovo mesto,jer niko nece da dozje ,valjda u taj propali klub.

avatar
noxovac
Thursday, 24.05.2018
11:02

Velika greska ako se pusti Suma, on bi kod nekog drugog trenera igrao bolje 10 puta.

avatar
Zoran Vukic
Thursday, 24.05.2018
11:01

Dukic igra toplo hladno hvala za sve neka ide cestitam kup i napred Partzan

avatar
Magija to smo mi
Thursday, 24.05.2018
10:28

Odlazak Đuke bi bio naše najveće pojačanje

avatar
SRECNO NA PRIPREMAMA
Thursday, 24.05.2018
10:25

Ne daj Boze da bude isti aranzman, bolje da odmah platimo koliko treba nego da posle delimo zaradu, ionako cemo im platiti neku pribliznu cenu! Btw, samo se nadam da se nas naredni prelazni rok nece svesti na otkup poznate trojice...

avatar
RG VILI
Thursday, 24.05.2018
10:07

Koji smor,svi se nadamo da ode a oni teraju po starom! Nadam se,sa ce makar nove dresove da dobijemo ili idemo u trecu sezonu sa istom garniturom 😬

avatar
SRECNO NA PRIPREMAMA
Thursday, 24.05.2018
10:03

Ocekuje se da i Jankovic ode, zar ne? Prevideo sam da ste njega prevideli:-D

avatar
SRECNO NA PRIPREMAMA
Thursday, 24.05.2018
09:57

Da pretpostavimo da cemo igrati 4-1-2-1-2 ko god da bude trener: Stojkovic (Stevanovic, Popovic)- GAJIC (Cucin), Markovic (R. Miletic), RAJKOVIC (Bosnjak), ANTONOV (neko iz Teleoptika)- ZDJELAR (veliko pitanje da li njega treba otkupiti, komplikuje mnogo- ako vec ne on, svakako neki stranac kojeg bez ikakve sumnje mozemo da nadjemo besplatno, potrebno je samo da se malo potrudimo, a trebaju nam i fizikalije i agresivnost na sredini, idealno neki novi Zuka koji je u isto vreme i jak na lopti, ali i predator, radilica, tzv. -motorino- tipa Duljaj)- Tosic ili pak neko drugi (ne mora nuzno levonog), mladji i brzi, PANTIC (Djerlek- Sumu najbolje pozajmiti jer bi bila steta da ga vec prodamo), LEO (Kokir)- Ivanovic (Nikolic), ?- ne Skuletic (Jovanovic). Nisic, Vakulko, mozda jos neki klinci. Pronaci nacin za prekid saradnje sa Vulicevicem, prodati (ili pokloniti u dobrotvorne svrhe Hahaha) Fantoma, Kosovica (najkasnije na zimu) i ozegovica (suvisno je napominjati da njega treba momentalno), ali, i Urosevica. Jovicic i Ilic neka igraju karte jos malo:-D

avatar
RIP KOBE
Thursday, 24.05.2018
14:56

opet rajkovic. haha. sada kao gajic i jeste u igri a ja ti uporno kazem da nem nista od toga.

avatar
SRECNO NA PRIPREMAMA
Thursday, 24.05.2018
15:35

A ja ti opet kazem da ti to nikako ne mozes da znas.