Buongiorno Italia: Karleto 007 - misija GoldNapoli! De Laurentis je zaslužio Oskara

Vreme čitanja: 5min | čet. 24.05.18. | 11:52

Juventusova zamka za Moratu, Roma blindira Florencija i Pelegrinija, novi ugovori za Spaletija i Ikardija

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Dolazak Karla Ančelotija na čelo Napolija je glavna priča u italijanskim sportskim medijima. Karleto će biti zvanično predstavljen 9. jula a De Laurentisu se odaje priznanje da je napravio fantastičan potez koji je u potpunosti dezorijentisao njegove neprijatelje i rivale. Piše se i o interesovanju Juvea za Moratu, Darmjana i Kristantea. Vanda Nara je korigovala svoje izjave i Ikardi je sada vrlo blizu potpisivanja novog ugovora sa Interom, kao i trener Lučano Spaleti. Milan sprema poslednju odbranu pred nadležnim organima UEFA kako bi izbegao paprene kazne zbog nepoštovanja finansijskog fer-pleja. Roma želi da blindira Florencija kojem ističe ugovor i Pelegrinija koji ima nisku raskidnu klauzulu od 30.000.000 evra.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

“Karleto 007. Misija anti-Juve”, nije mogla Gazeta da pređe tek tako preko filmske najava dolaska Karla Ančelotija u stilu Džejmsa Bonda. Iznad fotografije Ančelotija i Aurelija de Laurentisa u stilu Flemingovog junaka se već priča o pojačanjima za tim iz Napulja: ”Suso i Vidial su prvi ciljevi”. Paralelno se naglašava da su svi najbolji igrači Napolija spremni da ostanu, od Insinjea do Kulibaliija. Čak i Hamšik, i pored faraonske ponude iz Kine, razmišlja da ostane ispod Vezuva. Gazeta piše da je ugovor potpisan na tri godine i da će Ančeloti, sa bonusima, zarađivati 6.500.000 po sezoni. Takođe se navodi da De Laurentis od novog trenera očekuje skudeto i napredak u Evropi. Naime, De Laurentis je ove godine gledajući Romu u LŠ shvatio koliko je grešio kada je potcenjivao najprestižnije evropsko takmičenje i podređivao ga Seriji A.

“Odgovor Stare dame: otišla na ručak s Moratom i Darmjanom”, navodi se na prvoj strani da Juventus ne sedi skrštenih ruku i da su pregovori sa Špancem i Italijanom u poodmakloj fazi dok je Džan, praktično, već igrač Juvea.

“Inter, sleće Martinez. Spaleti blizu produžetka ugovora”, naslov je o novostima iz tabora Nerazura. Martinez će danas obaviti medicinske preglede a Spaleti će, najverovatnije, sledeće nedelje potpisati novi ugovor s Interom. I kad smo već kod novih ugovora, čini se da smo sve bliži i potvrdi “braka” između Intera i njegovog kapitena, pošto je menadžerka Maura Ikradija, njegova supruga Vanda Nara, izjavila da smo vrlo blizu dogovora. Inter je spreman da garantuje 6.000.000 – 6.500.000 evra plus bonusi dok Nara traži da suma, ukupna, bude oko 9.000.000.

“Milan, specijalni tim za UEFA. Možda će TAS imati poslednju reč”, predviđa Gazeta vrlo vatrenih mesec dana na liniji Milan - UEFA čiji bi epilog, oko poštovanja finansijskog fer-pleja, mogao da se odigra pred sudom u Lozani.

Gazeta piše danas i da Bolonja želi da angažuje Pipa Inzagija dok se u trku za Kristantea, pored Juventusa i Lacija, uključila i Roma. Atalanta vrednuje svog veznog igrača oko 30.000.000 evra.

CORRIERE DELLO SPORT

“Misija GoldNapoli”, i Korijere sledi filmsku interpretaciju angažmana Karla Ančelotija u u Napoliju. Korijere ide i korak dalje od Gazete tvrdeći da će filmski mangant staviti na raspolaganje Ančelotiju tim sposoban da juriša na titulu prvaka Italije i da dogura daleko u LŠ. “David Luiz, Kjeza, Sančes, Suso, Vidal, Rui Patrisio su na spisku”, citira imena potencijalnih pojačanja rimski dnevnik.

U redakcijskom komentaru pod naslovom “Aurelio zaslužuje Oskara, a za Sarija…” se kaže da je De Laurentis maestralno odigrao angažujući Ančelotija. S tim potezom je ostvario tri cilja: zapušio je usta svojim brojnim kritičarima u Napulju, promenio je mišljenje starosedeocima u timu koji sada svi žele da ostanu, i povećao je privlačnost Napolija za top fubdalere i velike nade. Za Sarija se kaže da sada rizikuje da ostane van igre čitavu sezonu jer Čelsi nije sigurna destinacija a Toskancu se ne ide u Rusiju da trenira Zenit.

“Roma pozvala Florencija”, stoji ispod zaglavlja da je sportski direktor Monći organizovao sastanak sa menadžerom Florencija za sledeću nedelju kako bi razgovarali o obnovi ugovora koji ističe sledeće godine. List piše da su dve strane još uvek udaljene, pošto Florenci traži mnogo više novca nego što je Roma spremna da mu da. Istovremeno se kaže da je Roma ozbiljno zagrizla za Kristantea iz Atalante i da želi da blindira i Lorenca Pelegrinija koji ima kluzulu od 30 miliona evra koja važi do 31.jula. Roma želi što pre da produži ugovor, poveća mu platu i ukine klauzulu ili je poveća drastično.

“Evo Lemara, krilo za Lacio”, piše Korijere da je mladi Francuz iz Monaka sledeća opklada sportskog direktora Iglija Tarea. Lemar je obećavao mnogo pre dve-tri godine ali je  poliedrični napadač u poslednjoj sezoni proveo više vremena na klupi nego na terenu.

TUTTOSPORT

“Juveova zamka za Moratu”, naslov je vodeće priče Tutosporta u kojoj se otkriva da je Stara dama maksimalno ubrzala pregovore za dovođenje Morate pošto je Španac targetiran od strane Atletiko Madrida kao prva zamena za Grizmana koji je na putu za Barselonu. Juče je  Morata ručao sa sportskim direktorom Juvea Fabijom Paratićijem i potvrdio da želi da se vrati u redove Bjankonera.

“Verisimo? Mnogo je jak”, naslov je ispod zaglavlja  s kojim se predstavlja potencijalno novo pojačanje Torina za odbranu. Reč je o Brazilcu sa interesantnim prezimenom koje bi molo da se prevede na srpski kao “živa istina”. Bivši igrači Torina Žunior i Kazagrande imaju samo reči hvale za defanzivca Santosa.

U Napulju je već Anćelotimanija i sada dolaze pojačanja”, piše Tutosport da je dolazak Ančelotija zapalio veliki entuzijazam u Napulju ali i da je zabrinuo Juve i ostale rivale Napolija budući da je Ančeloti neka vrsta garancije za ambicije Napolija.

“Inter, dva poteza za Ligu šampiona: Verdi i Marlos”, piše Tutosport da su igrač Šahtjora i napadač Bolonje dva moguća pojačanja za Spaletijev tim u sledećoj sezoni.

Milanova ofanziva protiv UEFA”, najavljuje torinski dnevnik da se Rosoneri neće lako predati i da će pokušati u sledeće tri nedelje da prikupe sve dokaze i dokumente koji mogu da potvrde finansijsku solidnost kluba i njegovog kineskog vlasnika.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Buongiorno ItaliaKarlo Anćeloti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara