Nikola Milenković protiv Napolijevog Hozea Kaljehona
Nikola Milenković protiv Napolijevog Hozea Kaljehona

Nije samo Sergej: I Bleki u najboljem U23 timu Serije A!

Vreme čitanja: 2min | čet. 24.05.18. | 13:05

Velika čast za srpski duo u Italiji

Sergej Milinković Savić je dragulj Serije A, drugi najbolje ocenjeni igrač u prvenstvu Italije. Ali nije jedini Srbin koji je impresionirao ljubitelje fudbala na “čizmi“. Prema specijalizovanoj statističkoj agenciji Opta, a ona je jedna od najuglednijih kompanija u svom poslu, Nikola Milenković je igrama u Fjorentini zaslužio mesto u idealnih 11 Serije A u konkurenciji igrača rođenih 1995. godine i kasnije!

Naravno, u tu grupu fudbalera upada i Sergej, pa je on dobio još jedno u nizu priznanja koje je sam sebi darivao ove sezone. Ali Milenkovićev podvig podjednako je vredan. On je u Firencu stigao tek letos, bio mu je to prvi inostrani angažman u njegovoj karijeri, doveden je kao zalog za budućnost, počeo je na klupi, a već u januaru se izborio za status prvotimca.

Izabrane vesti

Otkako je 4. februara protiv Bolonje odigrao prvih celih 90 minuta za Violu skoro da nije propuštao utakmice. Jednu zbog parnih kartona i klupa za rezerve samo još protiv Krotonea. Igrao je i desnog beka i štopera i po pravilu uspevao da ostavi dobar utisak na terenu.

Sada je samo nagrađen za svoj trud.

Pored popularnog Blekija i naravno Sergeja, statistički učinak je u idealnu U23 selekciju Serije A izbacio i golmana Lacija Tomasa Strakošu, štopera Intera Milana Škrinijara, te Milanovog Alesija Romanjolija, pa njegov klupski kolega Davide Kalabrija. U vezi uz Milinković Savića i Lukas Toreira iz Sampdorije i Romin Lorenco Pelegrini. A u napadu još jedan Romanista Čengiz Under, pa Patrik Kutrone kao treći predstavnik Milana, za kraj i David Kovnacki, još jedan igrač Sampdorije.

11 - Here is the U23 best XI (players born after 1/1/1995) of the 2017/18 Serie A season based on Opta data. Future. #OptaBestXI pic.twitter.com/MVqesI8W1R

— OptaPaolo (@OptaPaolo) May 23, 2018

(FOTO: Action Images)


tagovi

Sergej Milinković SavićNikola Milenković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara