Dostupni linkovi

Džon Keri sa Vučićem


Džon Keri tokom susreta sa Aleksandrom Vučićem 2015. u Beogradu
Džon Keri tokom susreta sa Aleksandrom Vučićem 2015. u Beogradu

Bivši američki državni sekretar Džon Keri i američki biznismen Tim Kolins sastali su se danas u Beogradu, bez prethodne najave, sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić.

Kako je navedeno u kratkom saopštenju iz Vučićevog kabineta teme razgovora su bile očuvanje mira i stabilnosti u region. Takođe je ocenjeno da je unapređenje poslovnog ambijenta ključno za privlačenje američkih investicija u Srbiju.

Precizira se da su Vučić i Brnabić na radnom ručku kazali da će Srbija još više ulagati u razvoj sektora informacionih tehnologija, koji već danas učestvuje sa 9,2 odsto u ukupnom izvozu Republike Srbije.

"Jačanje sektora informacionih tehnologija maksimalno će ubrzati razvoj privrede Srbije i značajno doprineti stopi rasta bruto domaćeg proizvoda", navedeno je u saopštenju iz Predsedništva Srbije.

Keri je od 2013. do 2017. godine bio američki državni sekretar, u vreme drugog mandata predsednika Baraka Obame. Detalji njegovog boravka u Srbiji nisu izneti, osim onoga što je objavilo Predsedništvo Srbije.

XS
SM
MD
LG