Ni sankcije Putina ne mogu da izoluju

B. Vlahović

24. 05. 2018. u 18:13

U Sankt Peterburgu počeo Međunarodni ekonomski forum. Ruskom predsedniku u goste došao i Emanuel Makron

Ни санкције Путина не могу да изолују

Foto: AP

MOSKVA OD STALNOG DOPISNIKA

U SANKT Peterburgu je u četvrtak počeo Međunarodni ekonomski forum uz učešće čak 14.000 gostiju iz više od 140 zemalja, što je više nego lani za 15 odsto. Kad se zna koliko stranih političara želi da se sretne sa ruskim predsednikom Putinom onda je jasno da nikakve zapadne sankcije ne mogu da ga izoluju.

Ovog puta u goste Putinu je došao i predsednik Francuske Emanuel Makron. Na plenarnom zasedanju koje je na programu danas, osim Putina i Makrona, učestvovaće i japanski premijer Šinzo Abe, predsednica MMF Kristin Lagard, zamenik predsednika Kine Van Cišan, generalni sekretar OPEK-a Mohamed Barkindo. Tema je "Stvaranje ekonomije poverenja", a voditelj razgovora će biti Džon Mikletvejt, glavni urednik agencije "Blumberg".

Planiran je i razgovor na temu Rusija - SAD u kome će učestvovati milijarderi Viktor Vekselberg, vlasnik holdinga "Renova" kojem su Amerikanci uveli sankcije, kao i Oleg Deripaska, "kralj aluminijuma", koji je postao "neprijatelj broj jedan" SAD.

U toku foruma će biti organizovano više od stotinu raznih skupova i sastanaka, sa temama vezanim kako o međunarodnim ekonomskim tokovima, tako i o ruskom ekonomskom razvoju.

OSTAVKA DERIPASKE

OLEG Deripaska je podneo ostavku kao direktor ruskog aluminijumskog giganta "Rusala" zajedno sa sedam članova Upravnog odbora. "Rusal" je zbog sankcija izolovan od međunarodnih finansijskih institucija i klijenata. Amerikanci su nagovestili mogućnost ukidanja sankcija, ukoliko Deripaska napusti vodeću funkciju u kompaniji.



Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Рашо

24.05.2018. 19:24

Да, такође сте и земља која је дала зликовца Наполеона који је похарао Европу и спалио Москву. Да вас подсетимо да народ зна и такве ствари о вама французима!

komandant 1001

24.05.2018. 22:07

Jel' to taj Makron koji se grli sa Trampom ? Američki prvi politički satelit Makron sada bi nešto da poruči Vladimiru Moćnom (!)

вучко

25.05.2018. 06:27

Ја би те подгузне муве све растјерао и сам самцат отворио боцу шампањца и наздравио себи на успјеху што сам протјерао ................