NEPOTIZAM U NARODNOM POZORIŠTU SE NASTAVLJA: Gatalica zaposlio ćerku
Foto: Marina Lopičić

OTKRIVAMO

NEPOTIZAM U NARODNOM POZORIŠTU SE NASTAVLJA: Gatalica zaposlio ćerku

Pop kultura -

Jedna od novih saradnica nacionalnog teatra je i naslednica predsednika Upravnog odbora, koja je angažovana da piše knjigu, po ideji svoga oca

Na poslovima u Narodnom pozorištu, nakon reditelja Juga Radivojevića, nedavno je angažovana i ćerka pisca Aleksandra Gatalice, saznaje Kurir. Istoričarka umetnosti Doroteja je honorarni saradnik ove institucije kulture, a ništa to ne bi bilo čudno da njen otac nije predsednik Upravnog odbora nacionalnog teatra. - Doroteja ne dolazi na posao. Ona već pola godine radi kao saradnik na pisanju "Enciklopedije Narodnog pozorišta", što je ideja njenog oca. Knjiga bi trebalo da bude napisana do kraja godine, a predstavljena u javnosti kao kapitalan projekat povodom 150 godina postojanja tetra - kaže sagovornik Kurira. Gatalica već drugu godinu obavlja posao predsednika Upravnog odbora, a i sam je najavio da će jedno od njegovih zaduženja biti izdavanje enciklopedije. - Kao predsednik Upravnog odbora Narodnog pozorišta imam dosta zaduženja. Primiče se i 150 godina našeg centralnog teatra, pa se razmišlja i o "Enciklopediji Narodnog pozorišta", sa 2.500 odrednica, koja bi trebalo da bude dovršena do novembra 2019 - izjavio je Gatalica za Politiku.

foto: Marina Lopičić

Za komentar smo pozvali i upravnika Narodnog pozorišta Dejana Savića, koji je tražio da mu dostavimo pitanja u pisanoj formi, ali do zaključenja broja nismo dobili odgovore. Gatalica je diplomirao na katedri za svetsku književnost, a pojavljuje se na srpskoj književnoj sceni od 1993. godine. Januara 2013. dobio je najprestižnije domaće književno priznanje - Ninovu nagradu za roman "Veliki rat", a mesec dana kasnije i priznanje "Meša Selimović". Zaposlen je kao urednik na Radio-televiziji Srbije.

foto: Doktor Lukic

Savić bez komentara o Radivojeviću

I o slučaju Juga Radivojevića sadašnji upravnik Dejan Savić nije bio raspoložen da odgovara. - Bez komentara - poručio je Savić.

Kurir / Foto: Marina Lopičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track