Zatvorska kazna za Mamića, hrvatska policija izdala nalog za hapšenje!

Kontroverzni prvi čovek Dinama iz Zagreba Zdravko Mamić osuđen je u Osijeku na šest i po godina zatvora zbog zloupotrebe službenog položaja, uz novčanu kaznu od 52 miliona kuna. Moj odgovor će biti oružje koje do sada nikad nije zabeleženo na ovim prostorima, rekao je u svom stilu Mamić. Hrvatska policija izdala nalog za hapšenje bivšeg predsednika Dinama.

Mamićev brat Zoran osuđen je na četiri godine i 11 meseci, Milan Pernar na četiri godine i dva meseca, a Damir Vrbanović na tri godine. 

Pored zatvorskih kazni, Mamići su ostali bez "bentlija", šuma i računi su im blokirani (zaplenjeni).

Kako prenosi Indeks, Mamiću će se skinuti novac s računa i oduzeti nekretnine, ali nakon pravosnažnosti presude.  

Zdravko Mamić je presudu dočekao u Međugorju, gde je neposredno po izricanju presude rekao:

"Moj odgovor će biti oružje koje do sada nikad nije zabeleženo na ovim prostorima. To nije oružje kojim se puca, nego civilizovano oružje", rekao je Mamić.

Županijski sud u Osijeku je utvrdio da je Dinamo protivpravno premirao Modrića i Lovrena prilikom njihovih transfera u Totenhem i Lion sa 50 odsto ukupne vrednosti transfera, a da su sadašnje zvezde Real Madrida i Liverpula kasnije morale tu milionsku sumu da predaju Zdravku Mamiću.

Hrvatska policija izdala je nalog za hapšenje Zdravka Mamića, a ukoliko utvrdi da do Mamića ne može da dođe, izdaće se i međunarodna poternica.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво