Najnovije vesti
Vesti Hronika
STAKLOREZAC PRED SUDOM ZBOG UBISTVA PEKARA Gavranoviću za zločin u Resavskoj preti do 40 godina robije

STAKLOREZAC PRED SUDOM ZBOG UBISTVA PEKARA Gavranoviću za zločin u Resavskoj preti do 40 godina robije

Viši sud u Beogradu zakazao je za 13. jun pripremno ročište u procesu protiv stakloresca iz Resavske ulice Filipa Gavranovića (32) optuženog da je početkom novembra prošle godine ubio komšiju pekara Nikolu Ostojića, čije je telo pronađeno u Gavranovićevoj staklorezačkoj radnji.

pekar i staklorezac Foto: Facebook / Privatna arhiva
pekar i staklorezac

Pripremno ročište biće zatvoreno za javnost, a nakon njega sud će zakazati glavni pretres (suđenje) kojem će javnost moći da prisustvuje, a optuženi detaljno da iznese svoju odbranu.

Ubica i ubijeni godinama su bili prijatelji i imali radnje u blizini
Foto: Snežana Krstić / RAS Srbija
Ubica i ubijeni godinama su bili prijatelji i imali radnje u blizini

Gavranović se tereti za krivično delo teško ubistvo iz koristoljublja za koje je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora. On se u novembru na saslušanju u tužilaštvu branio ćutanjem. On se još uvek nalazi u pritvoru.

Optužen je za ubistvo Ostojića, čiji je nestanak bio prijavljen dva dana pre nego što mu je telo pronađeno Gavranovićevoj staklorezačkoj radnji u Resavskoj ulici koja se nalazi preko puta pokijnikove pekare.

Foto: privatna arhiva / Privatna arhiva

Mediji pišu da se Gavranović oženio tri nedelje pre ubistva, kao i da je bio dobar drug sa Ostojićem koji ima radnju preko puta njegove u istoj ulici, ali pominju i da je motiv bilo koristoljublje.

Ostojićev, kako su preneli mediji, iskasapljeni leš pronađen je skriven u dnu radnje, prekriven gomilom hartije, tepiha, ramova i slika.