Danilović: Više utakmica van Beograda

Vreme čitanja: 4min | sre. 06.06.18. | 15:59

"Pamtim još iz vremena kada sama igrao u SFRJ, Novi Sad je uvek bio fenomenalan domaćin. Siguran sam da će biti i sada"

Danas je u Novom Sadu održana konferencija za medije na kojoj su najavljena dva košarkaška spektakla u ovog gradu – 2. jula od 20 časova u velikoj dvorani Spensa seniorska reprezentacija Srbije igraće šesti meč prvog kruga kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2019. u Kini protiv Nemačke, dok će na istom mestu od 10. do 18. avgusta 2018. biti održano Evropsko prvenstvo za kadete.

Istovremeno su u prodaji i ulaznice za utakmicu Srbija - Nemačka, koja će najverovatnije odlučivati ko će iz G grupe kao prvoplasirani otići u nastavak kvalifikacija.

Izabrane vesti

Konferenciji su prisustvovali gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, predsednik KSS Predrag Danilović, direktor ,,SPC Vojvodina” Milan Jarić, pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez i član Gradskog veća za sport i omladinu Novog Sada Ognjen Cvjetičanin.

Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada, izrazio je zahvalnost KSS i njegovim čelnicima koji su prepoznali da će Novi Sad biti dobar domaćin predstojećoj utakmici reprezentacije, kao i Evropskom prvenstvu kadeta.
"Lepi događaji su pred nama, vrelo košarkaški leto na SPENS-u. Pre svega očekuje nas utakmica našeg najboljeg tima protiv Nemačke 2. jula. Koristim priliku da pozovem sve ljubitelje košarke da dođu u Novi Sad, pa nake ostanu i duže, da svi zajedno bodrimo naše reprezentativce i da im pomognemo u kvalifikacijama. Možda nije toliko medijski propraćeno, ali nama je veoma važno – kadetsko Evropsko prvenstvo od 10. do 18. avgusta. Sve ovo ne bi moglo da nije podrške pokrajinske Vlade i Gradske uprave za sport. Uvereni smo da će SPENS biti kao i uvek do sada odličan domaćin, da će otvoriti vrata vrhunskim sportistima".

Predsednik KSS Predrag Danilović istakao je da je Novosađanima poveren izuzetno važan meč.
"Mišljenja sam da stvari ne treba da budu centralizovane, već da razni događaji treba da budu i u drugim gradovima, ne samo u Beogradu. Znamo da u Vojvodini odlično rade, da su ovde dobri uslovi. Na ovaj način, možemo da učinimo da Novi Sad opet postane veliki košarkaški grad, kakav je bio dugi niz godina. Pamtim još iz vremena kada sama igrao u SFRJ, Novi Sad je uvek bio fenomenalan domaćin. Siguran sam da će biti i sada", rekao je prvi čovek srpske košarke.

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije zahvalio je domaćinima iz Novog Sada, Vojvodine, republičke i pokrajinske vlade, bez kojih, kako je rekao, sve ovo ne bilo moguće.

Milan Jarić, direktor SPC „Vojvodina“ zadovoljan je što će „novosadska kuća sporta“ ponovo biti domaćin muškoj reprezentaciji.
"Utakmicom Srbija – Nemačka, pa i Evropskim prvenstvom kadeta, nastavljamo tradiciju koja je započeta još 1981. Svetskim prvenstvom u stonom tenisu. Već duže vreme priželjkujemo da ugostimo vrhunske košarkaške ekipe i asove. Hvala svima što su u nama prepoznali da ćemo biti dobri domaćini. Dosta smo uložili da meč Srbija – Nemačka bude spektakl, igraće se na potpuno novim koševima, rezultat će se pratiti na novom semaforskom sistemu. Velika dvorana je spremna da bude domaćin velikih takmičenja", ponosno je poručio Jarić.

Zaključujući priču, Daninlović je okupljenim novinarima rekao:
"Svi se bore da dobiju organizacije bilo kog takmičenja i sigurno postoji razlog za to. Svi imaju veliku korist od organizacije ovakvih takmičenja. Zato se u Savezu i borimo da imamo i više takvih stvari. Sledeće godine je i žensko Evropsko prvenstvo, jedna grupa je u Zrenjaninu, druga u Nišu, finale u Beogradu. Pozivam sve da dođu da bodre i seniore, i kadete. Neće biti razočarani. Družićemo se više ovog leta".

Vladimir Batez, pokrajinski sekretar za sport i omladinu, u ime pokrovitelja predstojećih događaja je rekao da je zadovoljan što je organizacija poverena Novom Sadu.
"Ogromno nam je zadovoljstvo što je na čelu KSS naša legenda Saša Danilović i veliko je zadovoljstvo što su nas prepoznali kao tim koji može sve ovo da realizuje. Sufinansirali smo boravak reprezentacije, utakmicu i EP kadeta sa 11 miliona dinara. Prvi put posle 2005. godine u Novom Sadu ćemo gledati našu najbolju reprezentaciju, a prvi put posle 2007. i Svetskog juniorskog prvenstva, kada smo ovde gledali i Stefa Karija, sada jednog od najboljih svetskih igrača".


Ulaznice od 300 do 600 dinara

U trenutku kada je počela konferencija u Novom Sadu, puštene su u prodaju ulaznice za meč Srbije i Nemačke, koji će se igrati 2. jula u 20.00 časova u Velikoj dvorani SPC „Vojvodina”. Ulaznice, po ceni od 300, 450, 500 i 600 dinara, mogu da se nabave na na svim prodajnim mestima Iventima, kao i u dvorani SPENS i putem on-lajn prodaje preko sajta Eventima.

Foto: Star Sport


tagovi

Predrag Danilovićkošarkaška reprezentacija SrbijeMundobasket 2019

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara