Потписан уговор за финансирање радова у Спортском центру у Гучи 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Потписан уговор за финансирање радова у Спортском центру у Гучи
Trenutno na sajtu: 334       |       Podeli:
06.06.2018 | 0 коментар(а)



Гуча – Само један дан након што је Скупштина општине Лучани дала сагласност Културном центру у Гучи да оснује привредно друштво,

које ће највероватније носити назив Дом трубача Гуча, потписан је и уговор о заједничком финансирању радова на завршетку и опремању објеката у оквиру Спортског центра у Гучи између Министарства трговине, туризма и телекомуникација и општине Лучани, вредан 22 милиона динара.

Уговор су потписали Миливоје Доловић, заменик председника општине Лучани по овлашћењу председника, и Мирослав Кнежевић, државни секретар у Министарству трговине, туризма и телекомуникација.

Држава и општина Лучани чине напоре да ставе ове објекте у функцију развоја туризма, спорта и рекреације али и рекреативне наставе. Новоизграђени Дом трубача у Гучи има 27 соба са 160 лежајева, салом за састанке са 54 места, кафе бифе и рецепцију. А у оквиру Мотела АС постоји 5 соба са 10 лежајева, ресторан са банкет-салом и савремено опремљеном кухињом.

Базен је пуштен у функцију кроз пробни рад али ни до данашњег дана није до краја завршен, па ће део радова бити урађен у овој или наредној години.

Између осталог, наведеним средствима извршиће се набавка тобогана за базен, један већи други мањи за децу, 200 лежаљки, 50 столова и 200 столица за Дом трубача, урадити WIP ложа на стадиону, поставити PVC седишта на трибинама спорстких тертена и изградити тениски терени.

Одборници Скупштине општине Лучани на јуче одржаној седници у Гучи заузели су став да прекину агонију око статуса и начина коришћења изграђених објеката, чија укупна вредност се процењује на око 2 милиона евра, и донели одлуку да оснују привредно друштво чија ће делатност бити пружање услуга у области спорта и рекреације, а које ће газдовати Мотелом АС, Домом трубача, Пливачким базеном и спортским објектима у оквиру Спортског центра у Гучи.

Уговор о заклупу Мотела АС истиче 25. јуна ове године, а општинско привредно друштво биће основано у наредним данима с тим што ће отпочети са радом кад се за то створе законом прописани услови и прибави сагласност Владине комисије за новозапошљавање.

Реализациојом овог пројекта Гуча ће добити нови још лепши изглед и постати место у које ће се долазити и преко године, не само у време Сабора трубача, а ови објекти ће се боље одржавати и користити чиме ће мо оправдати очекивања грађана и уложена средства“, рекао је за ГЗС Слободан Јоловић, шеф одборничке групе СНС у СО Лучани и председник Саборског одбора, који се највише залагао за постојање ових садржаја у Гучи.

Глас Западне Србије





PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.129.956 посета
Тренутно на сајту: 334 посетилац(a)