Radonjić i Živković jedva čekaju početak Mundijala

Autor: Pavle Knežević
sreda 06.06.2018.
17:01
Izvor: Sportske.net

O slabostima Navasa, bacanje peškira u lice Brazilcima, pozicijama na kojima igraju...

fss.rs
fss.rs

Povezane vesti

Najmlađi igrači reprezentacije Srbije, Nišlije Andrija Živković i Nemanja Radonjić jedva čekaju da počne Svetsko prvenstvo i raduju se što su sa A timom. Obojica su rođena 1996. godine, Živković je ranije nastupao za seniore, dok je Radonjić u ponedeljak debitovao u porazu protiv Čilea 0:1, kada je bio jedan od najboljih na terenu.

"S obzirom da mi je bila prva utakmica za A tim, zadovoljan sam. Nadam se da ću da nastavim ovako, treba da se dokazujem i da nastavim da radim pa ćemo videti dalje šta i kako. Iskreno, osećao sam malo pritisak, prvih 15-ak minuta, dok se nisam opustio, posle nisam imao problema. U svlačionisi je bilo reči hvale i podrške", rekao je Radonjić.

Uporedi sebe pre godinu dana i sada: mnogi su te videli kao propalog talenta i maltene bivšeg igrača, ali si osvojio titulu sa Crvenom zvezdom i dogurao do A tima i putnika za Svetsko prvenstvo. Radonjić je rekao "ih", a onda odmahnuo rukom.

"Stvarno ne bih želeo da se vraćam na to, to je sve bilo iza mene. Neću da razmišljam o onom šta je bilo, gledam samo unapred i razmišljam o Svetskom prvenstvu", rekao je Radonjić.

Generalna proba je protiv Bolivije.

"Svaka ekipa je borbena i mnogo trči. Ne znam nijednog igrača, ali jasno je da moramo bolje nego što smo igrali protiv Čilea. To su prijateljske utakmice i služe da bismo što bolje izašli na meč protiv Kostarike", rekao je Radonjić.

Da li ti je Stojković pričao nešto o golmanu Kostarike Kejloru Navasu? Ima li slabosti? Možda onako iz kolena?

"Šta da kažem o golmanu Reala koji ima tri lige šampiona? Ali, svaki golman ima svoje mane. Može i da mi pređe preko noge, to je još bolje", nasmejao se Radonjić.

Prošle godine su pred Arsenal odjeknule tvoje hrabre izjave o Beljerinu, hoće li sada biti sličnih izjava pred Brazil?

"Ja iskreno nisam ni hteo da pričam ništa, ali ko god me zvao, stalno je pričao 'čuvaće te Beljerin', e onda sam namerno rekao da ga izazivam, jer nisam više mogao da živim od njega. Ali, ko god da je preko puta, ja uvek igram isto", rekao je Radonjić

Raduješ li se Mundijalu?

"Svetsko prvenstvo je najviše što jedan igrač može da dostigne. Iskreno, jedva čekam da počne i jedva čekam da počne prva utakmica. Radujem se Mundijalu", rekao je Radonjić.

Andrija Živković je rekao da je timu falilo mirnoće u organizaciji protiv Čilea, ali je rekao da očekuje drugačiju priču protiv Boilivije.

"Imamo dobru atmosferu, dobre momke i stručni štab. Nemamo nikakvih problema. Mi mlađi ćemo da se uklopimo. Biće sve u redu", uverava Živković.

U Benfiki igra jednu poziciju, u reprezentaciji drugu. Centralni vezni ili krilo, šta ti više odgovara?

"To je skroz druga stvar. Ranije sam igrao u sredini i u omladinskoj školi Partizana, pa sam prešao na krilo. Volim i jedno i drugo. Isto mi je", kaže Živković.

Ima li treme pred Mundijal, tu je, blizu?

"Oseća se malo trema, ali pozitivna. Ja stvarno jedva čekam da počne Svetsko prvenstvo. Jedan sam od najmlađih u ekipi i jedva čekam da vidim kako izgleda igrati sa A reprezentacijom Svetsko prvenstvo. Radonjić i ja kao najmlađi smo tu da donesemo svežinu, jer smo puni snage. Sve što se bude tražilo od nas ćemo ispuniti", kaže Živković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
pfc
Wednesday, 06.06.2018
20:06

Nih dvojica plus Pantic. Kakav je to trio bio u mladjim kategorijama. Radonjic je bio jos i veci talenat od ove dvojice ali tek je sad poceo da gradi karijeru. Nadam se da ce ova trojica biti nosioci u buducnosti nase reprezentacie.

avatar
Wednesday, 06.06.2018
19:24

И обојица су из Ниша, чини ми се !

avatar
PAOLO I POL (SINGER)
Thursday, 07.06.2018
08:27

Andrija je iz Pukovca, mesta kraj Nisa, ali to je to.

avatar
prike
Wednesday, 06.06.2018
18:59

Momci, verujemo u vas dvojicu. Samo jedan savet: Hrabro i trazite loptu, ne skrivajte se na terenu. I samo napred, kao da je na klupi Paun.

avatar
FC Barcelona Srbija
Wednesday, 06.06.2018
18:49

Zivkovic smesan, Radonja odlican!

avatar
PAOLO I POL (SINGER)
Wednesday, 06.06.2018
17:58

Kako moze da ti bude svejedno da li ces biti centralni vezni ili krilo? Svasta.

avatar
Ivan Djordjevic
Wednesday, 06.06.2018
17:21

idu deca na ekskurziju :D