Najnovije vesti
Vesti Hronika
DETALJI JEZIVOG ZLOČINA Ubio ženu da bi je sprečio da se viđa sa drugima KAD ON UMRE

DETALJI JEZIVOG ZLOČINA Ubio ženu da bi je sprečio da se viđa sa drugima KAD ON UMRE

Petar Jovanov (69) iz Zagajice kod Vršca, juče oko dva sata u njihovoj porodičnoj kući, hicem iz puške ubio je svoju suprugu Bosilju (63) a zatim je pokušao i sebi da oduzme život, ali ga je metak ranio u rame, nakon čega je smeštem u bolnicu.

Ubistvo Foto: P. Dimitrijević / RAS Srbija
Ubistvo

Šta je prethodilo jednoj porodičnoj tragediji u kući u Ulici Kraljevića Marka 9, koju je izazvao muškarac koji nije bio poznat po nasilju, za sada nije utvrđeno.

Izvesno je da je Petar uzeo pušku, pucao u Bosiljku i naneo joj smrtonosno ranu. Zatim je pokušao da se ubije, ali ga je metak pogodio u rame. Iako ranjen pozvao je svog sestrića koji živi u Pančevu, i prema saznanjima “Blica”, rekao mu da pozove policiju i Hitnu pomoć.

- Kada je policija došla u kući je našla povređenog Petra i već mrtvu Bosiljku. Hitna pomoć ga je zbog povrede ramena odvezla u Beograd na lečenje. Ipak, po nalogu tužioca određeno mu je zadržavanje do 48 sati jer se očekuje da će ubrzo biti sposoban da da izjavu - kaže sagovornik “Blica” upoznat sa istragom.

Meštani zagajice juče su bili u šoku, ali napominju da ništa nisu čuli ni svađu, ni pucnje u domu Jovanova.

- Zaista ne znamo šta se desilo. U ponedeljak, nepun dan pre tragedije, video sam Petra na ulici. Bio je malo čudan, kao u nekoj paranoji. Pričao je da ga je strah, da ne sme da ostane sam ni minut. Ne znam zašto Boba, kako smo svi zvali Bosiljku, kada je on bio tako čudan, nije sklonila oružje iz kuće - rekao je za “Blic” jedan poznanik bračnog para Jovanov.

Prema njegovim rečima Petar i Bosiljka su pre mesec dana došli iz Beča, gde inače žive duže od četiri decenije i gde su zaradili penzije. Običaj im je bio da leto provedu u Srbiji, a hladne dane u Austriji, gde im žive deca Dejan i Magdalena.

- Petar je bio dobar čovek, ali se sa starošću promenio. Nije pio, tako da alkohol nije bio uzrok te promene. Možda su bolesti, dijabetes i to što na jedno oko nije video doprineli da postane džangrizav, svadljiv. Sa decom je bio u sukobu, nije razgovarao. Snajka mu se nije sviđala, a na sina je, kako se priča, bio besan jer je “otišao” od kuće. Tačnije, kada je dolazio u Srbiju, Dejan nije bio ovde u selu, nego u kući u Beloj Crkvi koju mu je kupio tast - navodi poznanik porodice Jovanov i dodaje da se “Petar na ćerku naljutio kada je Boba prodala traktor i pare dala Magdaleni”.

Komšije kažu i da je Petar znao da kaže da će kad oseti da mu je došao kraj ubiti ženu, pa sebe.

- Nije govorio zašto, ali je bio ljubomoran i to smo znali. Nije mogao a podnese misao da će ona biti sa nekim drugim muškarcem kad njega ne bude. Nažalost, niko ga nije shvatao za ozbiljno... - ispričala je komšinica.

Dozvole za oružje

Petar Jovanov imao je legalno oružje. Pušku, jer je bio lovac, ali i pištolj za koji je imao urednu dozvolu.

22 žrtva

- Bosiljka Jovanov je 22 žena je koja je ove godine stradala u porodičnom nasilju - kaže za “Blic” Vesna Stanojević, koordinatorka sigurne ženske kuće.