06. jun  2018. 21.33  | Izvor: Tanjug

Sputnjik: Srbija ove godine u sedam vežbi sa ruskom vojskom

BEOGRAD -

Vojska Srbije ove godine učestvovaće u sedam vežbi sa pripadnicima Vojske Ruske Federacije, a po prvi put srpski vojnici tokom jeseni boraviće na vežbama koje organizuje Organizacija dogovora o kolektivnoj bezbednosti (ODKB).

Saradnja će ove godine biti proširena, a u njoj će učestvovati pripadnici Vojske Srbije i to ne samo na bilateralnom nivou, prenosi Sputnjik.

vojni kamion vojska srbije reli

"Prošle godine je uspostavljena saradnja koja je rezultirala planiranim učešćem na tri vežbe u 2018. godini. Imajući u vidu da se radi o uspostavljanju nove saradnje, planirano je učešće na nivou posmatrača i to na komandno-štabnoj vežbi 'Sadejstvo 2018' i taktičkoj vežbi 'Neraskidivo bratstvo 2018' u Ruskoj Federaciji, dok je na vežbi 'Kobalt' u Kazahstanu predviđeno učešće našeg izviđačkog odeljenja", kaže za Sputnjik kapetan fregate Jovan Krivokapić, portparol Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Srbija je od 2013. godine posmatrač u ODKB-u. Predstavnici Srbije redovno posećuju Skupštine ODKB-a na kojima se razmatraju pitanja koja se tiču saradnje država-članica na međunarodnom planu, kao i u vojno-političkoj, pravnoj i drugim oblastima.

Tagovi