Info

“Leto u gradu za decu i mlade“ ispunjeno brojnim besplatnim aktivnostima

Autor: Jovana Mladenović
10:00 | Ponedeljak, 11 06 2018

Kancelarija za mlade i Grad Kragujevac i ove godine, već tradicionalno, organizuje “Leto u gradu za decu i mlade“. Program se sastoji iz niza aktivnosti - sportskih, edukativnih, kreativnih i zabavnih. 

Tokom leta biće organizovane radionice za učenje stranih jezika za mlade (francuski, španski i ruski), škola stripa za decu i mlade, mala škola programiranja u saradnji sa Abakom, posete opservatoriji, akvarijumu, druženje sa decom sa invaliditetom, obeležavanje Dana mladih, pešačke ture pod nazivom “Dva veka Kragujevca – Upoznaj Kragujevac“, kretivne radionice.

Program “Leto u gradu za decu i mlade“ počeće humanitarnom predstavom “Uhvaćen u mrežu“, koju izvode studenti i članovi dramske sekcije Prirodno – matematičkog fakulteta. Predstava će se odigrati 26. juna u Knjaževsko–srpskom teatru, od 20 časova. Sav prihod od prodatih ulaznica biće namenjen Nacionalnom udruženju dece obolele od raka (NURDOR). 

Kada je reč o sportskim aktivnostima, ove godine će biti i novih sportova kao što su kik boks sa korektivnom gimnastikom, odbojka za dečake i atletika. 

Ljubitelji filmske umetnosti imaće prilike da uživaju u projekcijama Kragujevačkog uličnog bioskopa u organizaciji Re Kreativno DUD. Projekcije domaćih filmova na velikom platnu održavaće se na Đačkom trgu uz razgovore sa rediteljima. Podrška bioskopa Cineplexx se nastavlja kao i do sada, obezbeđivanjem besplatnih karata.

Partneri i podrška realizaciji progorama su: USFK Park, PK Foka, PK Radnički 1969, SK Foka, PK Ajkule, Atletski klub Radnički, Košarkaški klub Radnički 1950, Muški odbojkaški klub Radnički, Vaterpolo klub Radnički, teretana Gladijator, Nurdor, dramska sekcija PMF-a, Gradska turistička organizacija Kragujevac, Cineplexx, Knjaževsko – srpski teatar, Re Kreativno DUD, Udruženje ljubitelja dete umentnosti Svet stripa, Centar za socijalne inovacije i integracije, udruženje Forma, Prirodno – matematički fakultet, studenti Filum-a.