Vukomanović: SNS daje novih 15 godina partijskim direktorima 1Foto: Fonet / Zoran Mrđa

Poslanica Narodne stranke Dijana Vukomanović, istakla je u svojoj izjavi da zakonodavstvo ostavlja mogućnost zadržavanja na direktorskim pozicijama „zamrzavanjem stranačke funkcije“.

„Predstavnici vladajuće koalicije ne samo da nisu ispunili predizborno obećanje da će sprovesti sveobuhvatnu departizaciju javnih preduzeća i agencija, nego aktuelnim Predlogom izmena zakona o javnim agencijama omogućavaju da neko, uz dosetku da je zamrzavao stranačku funkciju, može direktorovati ili biti član upravnog odbora u javnoj agenciji 15 godina”, rekla je poslanica Narodne stranke u Skupštini Srbije Dijana Vukomanović i ukazala da je to upravo učinila Jorgovanka Tabaković, koja je svoju funkciju zamrzla dok god traje njena dobro plaćena pozicija guvernera“, izjavila je poslanica Narodne stranke Dijana Vukomanović.

Dijana Vukomanović ukazala je i da aktuelne Izmene zakona o lokalnoj samoupravi ne donose suštinske promene već podržavaju “državno tutorstvo nad jedinicama lokalne samouprave“.

“U okviru Saveta Evrope pokrenut je mehanizam monitoringa u jednom od opozicionih gradova, Paraćinu, gde se na različite načine vrši pritisak i opstrukcija rada lokalne samouprave. Slični su pritisci od strane vladajućih stranaka u Srbiji uočljivi i u drugim opozicionim lokalnim samoupravama kao što su Šabac ili Čajetina”, podsetila je Vukomanović.

Poslanica Narodne stranke upozorila je da aktuelna vlast pokušava da “deleći milost” raspodelom budžeta zamaže oči, umesto da opštinama i gradovima da stvarnu samostalnost i rešava regionalnu neuravnoteženost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari