Спремни модели могућег обавезног служења војске 


U SRBIJI JOŠ DANAS TOPLO, OD SUTRA OSETNO HLADNIJE              Ističe rok za registraciju trotineta, kazne i do 120.000 dinara              I ove godine besplatni udžbenici za određene kategorije učenika              U Ljuboviji se 11.maja održava Gastro festival              Vučić: Utvrđeno je da Srbija nije odgovorna za navodni genocid u Srebrenici             

 
Спремни модели могућег обавезног служења војске
Trenutno na sajtu: 261       |       Podeli:
08.12.2021 | 0 коментар(а)



Министар одбране Небојша Стефановић ће током викенда обавестити председника Србије Александра Вучића о могућим моделима за евентуално
Спремни модели могућег обавезног служења војске, Фото: ГЗС

доношење одлуке о поновном успостављању система редовног служења војног рока, саопштило је Министарство одбране.
Наиме, у Београду је одржан састанак радне групе за стварање услова за активирање редовног служења војног рока, на коме су разматрана искуства европских земаља по овом питању.
Надлежне организационе јединице Министарства одбране и Војске Србије поднеле су извештај о стању инфраструктурнох објеката и капацитетима Команде за обуку.

Такође, тема састанка били су логистички и нормативни предуслови за повратак традицији служења војске, прекинутој 2011. године, од кода је војни рок могуће одслужити само на добровољној основи.
Како је раније истицано, испоставило се да је један од највећих проблема мали број младих обучених за одбрану земље али и чињеница да се, протоком времена, стално смањивао резервни састав војске.

 

 

 

ГЗС / Танјуг

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.172.920 посета
Тренутно на сајту: 262 посетилац(a)