Bujica ga iščupala iz lifta pa udavila

D. NOVKOVIĆ

14. 06. 2018. u 09:34

Telo Živoslava Maksića (67) iz potopljenog podruma izvukli vatrogasci. Čovek pronađen pored svog automobila koji je želeo da preparkira

Бујица га ишчупала из лифта па удавила

POTOP Voda i dalje nije izbačena iz garaže,Foto: D. Novković


ŽIVOSLAV je bio dobar i vredan čovek. Penzionisao se u Austriji, gde je dugo radio. Pre nekoliko godina ustupio je svoj plac građevinskom investitoru, a, zauzvrat, u novoizgrađenoj zgradi pre godinu dana dobio tri stana i garažu.


Pročitajte još:STRADAO U NEVREMENU: Sišao da preparkira auto, udavio se u poplavljenoj podzemnoj garaži (FOTO)

Ovako su nam u četvrtak pričale komšije iz Jug-Bogdanove ulice u Požarevcu o pokojnom Živoslavu Maksiću (67), koji se u sredu kasno po podne utopio u poplavljenoj podzemnoj garaži zgrade u kojoj je živeo sa suprugom i mlađim unukom. Njega je snažna bujica izbacila iz lifta i nosila sve do njegovog auta, pored kojeg je i pronađen. Vatrogasci su Maksićevo telo ugledali tek nakon nekoliko sati ispumpavanja vode. U podzemnom delu zgrade ostalo je još vode, ali je njeno dalje ispumpavanje prepušteno stanarima.



Na mestu nesreće i u četvrtak je bila ekipa policije, koja je obavljala uviđaj. U stanu pokojnog Živoslava nalazila su se samo njegova dva unuka od pokojne ćerke, stara 27 i 13 godina, ali nisu želeli pred novinare. Komšija Zoran Milosavljević, koji živi dve kuće od njihove zgrade, kaže nam da će Živoslav biti sahranjen u subotu.

- Živeo je u prizemlju, sa suprugom koja je sad u bolnici zbog ranijeg moždanog udara, i sa mlađim unukom koji je osnovac. Stariji unuk ne živi sa njima - kaže Zoran.

NESREĆA Ulaz u podzemne garaže, sa tragovima bujice

Lekari su utvrdili da je smrt nastupila utapanjem, pa Više javno tužilaštvo nije naložilo istragu, jer je ustanovljeno da se radi o takozvanoj zadesnoj smrti i nema krivičnog dela.

Na zidovima garaže u četvrtak su se jasno videli tragovi nivoa mulja i vode, koja je dostigla čak dva metra. Komšije kažu da je u jednom ćošku, pod vodom, ostao utopljeni pas pokojnog Živoslava, sa kojim je sišao iz stana da bi preparkirao auto i zaštitio ga od nevremena.

- Dole, u garaži, sad je ostao samo jedan auto, ali on ne pripada Živoslavu, iako ima austrijske tablice, kao njegov. On je imao crvenu "mazdu 323", koja je, verovatno, u međuvremenu sklonjena odavde - kažu komšije pokojnog Živoslava.

Oni planiraju da što pre zaštite ulaz u podzemne garaže, kako bujica ne bi ponovo izazvala sličnu tragediju.


NEVREME TRAJALO SATIMA

SNAŽNO nevreme, koje je u sredu po podne zahvatilo Požarevac, iznenadilo je građane, jer je bilo visokog intenziteta i trajalo je satima. Jak vetar obarao je drveće, lomio grane i potapao vozila. Poplavljeni su mnogi podrumi u stambenim zgradama, kao i deo zgrade Požarevačke gimnazije i Centra za kulturu.



Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)