Mala Jana može da svedoči, potvrdili veštaci: Njene reči će rešiti misteriju ubistva Jelene Marjanović

Stručnjaci o mogućnosti uzimanja iskaza od ćerke Jelene Marjanović. Tužilac čeka pismeno mišljenje

  • 5

Sedmogodišnja Jana Marjanović, ćerka ubijene pevačice Jelene, procesno je sposobna i mogla bi da učestvuje u postupku - rezultat je veštačenja, nezvanično saznaju "Novosti".

To, praktično, znači da bi ona mogla da bude saslušana o tome šta se dešavalo 2. aprila 2016. kada je njena majka nestala na nasipu Crvenka u Borči, ali će o tome konačnu reč dati Više javno tužilaštvo u Beogradu, koje je i zatražilo veštačenje.

U ovom trenutku nalaz sudskih veštaka, psihologa Ane Naiman i neuropsihijatra iz zatvorske bolnice pri CZ u Beogradu, još nije dostavljen nadležnom tužilaštvu. Čeka se njihovo mišljenje u pisanoj formi, kako bi se nadležni tužilac odlučio na sledeći korak.

Zoran Marjanović ostaje iza rešetaka: Sud doneo odluku

Sudski veštaci su u ponedeljak procenjivali da li devojčica može da bude saslušana u tužilaštvu, jer je bila sa ocem Zoranom, koji je osumnjičen za zločin, u trenutku nestanka i ubistva majke. U tom trenutku dete je imalo samo pet godina.

Više javno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Zorana Marjanovića za teško ubistvo, ali je Viši sud vratio na dopunu. Naloženo je ispitivanje male Jane, ali i izvođenje još nekih dokaznih radnji. Saslušanje sada sedmogodišnje devojčice zahtevali su branioci njenog oca, advokati Stefan Jokić, Aleksandar Zarić, Nikola Dumnić i Veljko Delibašić.

Tužilaštvo je, u međuvremenu, utvrdilo i ko je vlasnik telefona sa kojim je Jelena poslednji put komucirala neposredno pred smrt, a razmenila je i nekoliko poruka. Otkriveno je da je reč o doktorki iz Borče koja je lečila njenu majku.

Advokati Zorana Marjanovića osporavaju većinu navoda u optužnici; Foto: A. Nalbantjan

Pored toga, sud je u rešenju o vraćanju optužnice na doradu, tražio i da se zahteva od nadležnih organa da se dostave kompletni policijski spisi i naredbe sudija za prethodni postupak tokom predistrage, a neposredno posle pronalaženja tela Jelene Marjanović (33).

Advokati odbrane su tokom istrage tvrdili da su im uskraćena dokumenta koja idu u prilog njihovom klijentu, odnosno dokazuju da Zoran Marjanović nije počinio zločin, koji mu se stavlja na teret. Oni osporavaju većinu navoda u optužnici.

RAZLIČITI NALAZI

MArjanoviću je nedavno ponovo produžen pritvor i to zbog uznemiravanja javnosti, ali i uticaja na svedoke. On je optužen da se 2. aprila 2016. u jednom trenutku odvojio od ćerke Jane, koju je ostavio na nasipu, ubio Jelenu, a potom se vratio kod deteta.

U ovom trenutku glavni dokaz tužilaštva su tragovi blata na Marjanovićevim pantalonama za koje se tvrdi da je sličnog sastava kao iz kose mrtve pevačice. Sa druge strane, prema nalazima drugih stručnjaka, gotovo je nemoguće da na Zoranovim pantalonama bude samo blato, ako je počinio zločin, a da nema i Jelenine krvi.

(Telegraf.rs/Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ana

    14. jun 2018 | 13:49

    Kad je meni otac poginuo imala sam 25 godina. Imala sam takav košmar po saznanju da je ubijen da se ničeg nisam sećala osim onog što su mi rekli.O čemu da svedoči ovo dete posle toliko vremena?

  • Dingospo

    14. jun 2018 | 10:31

    Zavrsava se Zadruga, mora se sad poceti sa novim starim rijalitijem...

  • Ena

    14. jun 2018 | 10:56

    Opet opet opet pa dokle vise

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA