Vesti

0

Beogradski vodovod i kanalizacija: Voda ispravna za piće

Autor: VV

Izvor: Beta

Beogradski vodovod i kanalizacija: Voda ispravna za piće

Izvor: Foto: Pixabay.com

Na društvenim mrežama se pojavila informacija da voda u Beogradu nije bezbedna za piće, a u tom javnom gradskom komunalnom preduzeću kažu da to nije tačno.

Šefica laboratorije beogradskog vodovoda na postrojenju Makiš Vesna Lukić istakla je da analiza pijaće vode nije pokazala odstupanje u kvalitetu u preteklim danima.

"Voda je ispravna, do današnjeg dana nije bilo odstupanja u kvalitetu", rekla je Vesna Lukić za televiziju Prva.

Dodala je da se voda kontroliše konstantno tokom dana i da se obavljaju dva nivoa analiza - fizičko-hemijske i mikrobiološke analize.

 

Voda za piće ispravna u Novom Sadu

Voda za piće u Novom Sadu je u potpunosti bezbedna i ispravna i građani nemaju razloga za zabrinutost, saopštio je danas JKP Vodovod i kаnаlizаcijа u tom gradu, povodom informacija o neispravnosti vode u Beogradu.

"Ne postoji kontrolisаnijа nаmirnicа od vode. Pored nаših lаborаtorijа, isprаvnost i kvаlitet vode se svаkodnevno kontroliše i u Institutu zа jаvno zdrаvlje Vojvodine. Proverа kvаlitetа se u lаborаtorijаmа Vodovodа vrši nа svаkih 45 minutа", saopšteno je iz novosadskog vodovoda.

Objašnjeno je da se proverаvа hemijskа i mikrobiološkа isprаvnost u svim fazama prerade vode i ukazano da je širenje pаnike, neredа i iznošenje neistinitih i neproverenih informаcijа krivično delo protiv jаvnog redа i mirа zа koje je predviđenа novčаnа kаznа i kаznа zаtvorа do tri godine.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR