Проглашена ванредна ситуација у општини Топола 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Проглашена ванредна ситуација у општини Топола
Trenutno na sajtu: 345       |       Podeli:
14.06.2018 | 0 коментар(а)



Топола – Олујно невреме праћено градом величине тениске лоптице и ораха погодило је јуче у поподневним сатима општину Топола.

Велику штету претрпела су села:  Трешњевица, Јарменовци, Крћевац, Липовац, Бор, Митровчић, Пласковац, Блазнава, Шаторња, Маскар, Загорица, Белосавци, Винча.

Председник Скупштине општине Топола Драган Јовановић обишао је градом погођена села.

„После обиласка великог броја домаћинстава и разговора са највећим произвођачима воћа  дошли смо до података да је  јучерашње невреме направило огромне штете. Те штете већ процењује пет  различитих комисија општине Топола. Уведено је  ванредно стање на територији наше општине како би се упростиле процедуре и ангажовала сва могућа механизација да се помогне људима. Сама процедура процене штете ће бити крајње једноставна. Од радарског центра Букуља добићемо њихове кординате и оквире где је све град захватио а онда комисија изађе и процени штету у том простору, по воћним врстама као и житарицама и затим ће пољопривредник са картицом газдинства и културама које има у њој, доћи до нас у општину и висина штете ће се моћи израчунати за пет минута за свако појединачно газдинство“, казао је Јовановић.

Он је додао да општина мора обезбедити нове количине ракета као и да ће помоћи угрожена домаћинства са црепом и санацијом путева.

ГЗС/ ТопПрес




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.461.156 посета
Тренутно на сајту: 345 посетилац(a)