');
Najnovije vesti
Blic Vesti Hronika

PUCNJAVA U KOSOVSKOJ MITROVICI Mladić (21) ranjen iz automobila u pokretu

Aleksandar J. (21) ranjen je večeras u multietničkom naselju Suvi Do u severnom delu Kosovske Mitrovice. Prema rečima dr Milana Ivanovića, direktora Kliničko-bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici, mladić je zadobio prostrelnu ranu potkolenice i trenutno je na intenzivnoj jedinici Kliničko bolničkog centra.

Kosovska mitrovica02_foto a dimitrijevic Foto: A. Dimitrijević / RAS Srbija
Kosovska mitrovica02_foto a dimitrijevic

- Mladić je srećom van životne opasnosti i trenutno se nalazi na intenzivnom odeljenju kako bi se pristupilo operativnom zahvatu - rekao je za "Novosti" dr Ivanović.

Prema saznanjima "Novosti" iz policijskih izvora, na mladića koji se kretao pešice pucala osoba albanske nacionalnosti iz vozila koje je tuda naišlo.

- U vozilu su se nalazile dve osobe od kojih je jedan čovek albanske nacionalnosti izašao i udario srpskog mladića drškom pištolja po glavi, a potom mu pucao u potkolenicu - ističe izvor "Novosti" i napominje da je mladić srećom ostao u svesnom stanju i pozvao je policiju.

Informaciju o ranjavanju mladića je za "KoSSev" potvrdio zamenik regionalnog komandira Besim Hoti i dodao da je do pucnjave oko 21 sat došlo kod trafo-stanice u naselju Suvi Do.

- Mladić je rekao da se u trenutku kada je do pucnjave došlo, on kretao pešice, dok je, prema njegovom svedočenju, pucano iz vozila u pokretu u kojem su se, kako on navodi, nalazile dve osobe. On je sam policiji prijavio slučaj, s obzirom na to da je bio u svesnom stanju - rekao je Hoti.

Policijske jedinice su na terenu i istraga je u toku.

Gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić osudio je ranjavanje mladića i istakao da ovakvi napadi ne doprinose miru u pokrajini, pogotovu neposredno posle pregovora Beograda i Prištine u Briselu gde je dogovoreno da se otvorena pitanja rešavaju mirnim putem.

- Izgleda da je samo srpska strana spremna i opredeljena za mirno rešavanje problema, koje je nemoguće rešiti ako se ponavljaju napadi na Srbe - rekao je Rakić i dodao da su se u Suvom Dolu "često dešavali napadi na Srbe" zbog čega je, kako ističe, "neophodno veće prisustvo policije".