VELIKI POŽAR U ROMSKOM NASELJU KOD TIVTA: Izgorele barake, automobili i kamioni (FOTO)
Foto: Vijesti/Siniša Luković

POTROŠENO 50 TONA VODE

VELIKI POŽAR U ROMSKOM NASELJU KOD TIVTA: Izgorele barake, automobili i kamioni (FOTO)

Crna Gora -

U velikom požaru koji je jutros oko jedan sat izbio u neformalnom romsko-egipćanskom naselju Lovanja kod Tivta, pričinjena je veća materijalna šteta, ali se na sreću sve završilo bez ljudskih žrtava.

Prema rečima načelnika Službe zaštite i spasavanja Tivta Zorana Barbića, oko jedan sat im je prijavljeno da na delu Lovanje gde već godinama funkcioniše svojevrsni neformalni centar za prikupljanje sekundarnog otpada, gore automobili i barake.

foto: Vijesti/Siniša Luković

Odmah su na lice mesta upućene dve ekipe, a malo potom uzbuna je data kompletno sastavu SZS Tivat. Barbić je kazao da je, kada su vatrogasci došli, požar već bio u razbuktaloj fazi i da je vatra zahvatila površinu od preko 500 kvadrata.

foto: Vijesti/Siniša Luković

Gorele su drvene barake, stari automobili prikupljeni za recikliranje, ali i dva kamiona šlep-službe, a gašenje je otežavao jak vetar. Intervencija vatrogasaca trajala je više od dva i po sata i oni su, da bi savladali požar i sprečili da on zahvati okolne objekte na Lovanji, potrošili više od 50 tona vode. Materijalna šteta je velika, ali srećom, niko u ovom požaru, čiji se uzroci ispituju, nije povređen.

Kurir.rs/Vijesti.me Foto: Vijesti/Siniša Luković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track