Društvo

Letovanje za Novopazarce bezbedno

Posle problema sa turističkim aramžmanima Agencije S.A.B. travel iz Beograda svi koji su uplatili letovanje preko turističkih agencija su u strahu. Malim turističkim agencijama kakve su u Novom Pazaru ne može da se dogodi ništa slično, tvrde turistički radnici.

Kada se otkaže preko 2250 već plaćenih turističkih aranžmana onda je to razlog za strah za sve one koji su platili svoje letovanje i očekuju da krenu na izabranu destinaciju. Slučaj beogradske Agencije SAB travel zapretio je da pokvari ovo turističko leto. Veliki igrači u turističkom biznisu imaju i veliku zaradu pa novac veoma često plasiraju  u druge poslove ostavljajući osnovni bez odgovarajućeg osiguranja. Tako dolazi do situacije u kojoj su se našli i turisti iz Beograda. Da li je dovoljno da je agencija članica YUTA-e ?

„Pokazalo se za članice YUTA-e da i kada naprave problem iza njih stane sistem . To što je YUTA juče poslala šest autobusa u Grčku dokazuje da treba voditi računa gde kupujete svoje aranžmane za letovanje. Da li se radi o agencijama koje su u sistemu ili van njega“ kaže Nusret Nicević, potpredsednik Upravnog odbora YUTA-e.

Novopazarci koji će letovati preko ovdašnjih turističkih agencija mogu da budu mirni. Garancije za prodate aramnžmane kod njih su daleko veće od obima posla koji je u pitanju, kaže Nicević.

 

Podeli