Najnovije vesti
Vesti Hronika
SAZNAJEMO Zoranu Marjanoviću PRODUŽEN PRITVOR!

SAZNAJEMO Zoranu Marjanoviću PRODUŽEN PRITVOR!

Zoranu Marjanović, suprugu ubijene pevačice Jelene Krsmanović, koji je osumnjičen za njeno ubistvo, produžen je pritvor, saznaje "Blic".

Zoran Marjanović Foto: Oliver Bunić / RAS Srbija
Zoran Marjanović

Ovu odluku danas je donelo Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu, nakon što je Apelacioni sud u Beogradu ukinuo prvostepeno rešenje kojim je produžen pritvor Marjanovuću.

Marjanoviću je pritvor produžen zbog uznemirenja javnosti.

"Zoranu Marjanoviću produžen je pritvor do 30 dana, zbog načina i težine posledica izvršenja krivičnog dela za koje je propisana kazna zatvora preko deset godina, koji su u konkretnom slučaju, doveli do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka", navodi se u odluci suda.

Foto: RAS Srbija

Pitanje da li će Marjanoviću biti ukinut pritvor bilo je pokrenuto nakon svedočenja njegove ćerke Jane koja je ispričala da je on kobnog dana kada je pevačica Jelena Marajnović ubijena sve vreme bio uz nju. Nakon tog svedočenja Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je prvostepeno rešenje kojim je produžen pritvor Marjanoviću osumnjičenom za ubistvo supruge Jelene 2. aprila 2016. godine na nasipu u Borči.

I na novo rešenje Marjanovićevi branioci imaju pravo žalbe Apelacionom sudu.

Narednih dana se očekuje i odluka Višeg javnog tužilaštva da li ce podići novu optužnicu protiv Marjanovića pošto je okončana dopuna istrage.

Viši sud je 20. marta vratio tužilaštvu optužnicu od 9. februara i naložio da pribavi odreĐene dokaze i da u svojstvu svedoka ispita maloletnu ćerku Zorana i ubijene Jelene Marjanović, čije je saslušanje obavljeno u četvrtak.

On se nalazi u pritvoru od hapšenja 15. septembra 2017. godine.

Marjanović je osumnjičen za krivično delo teško ubistvo za koje je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora.

Jelena sa ćerkom Janom
Foto: Emisija Pod sjajem zvezda / Privatna arhiva
Jelena sa ćerkom Janom

Sumnja se da je Jeleni zadao više udaraca u glavu, nanevši joj višetruke prelome lobanje, nakon čega ju je potopio u kanal.

Na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, Marjanović je negirao da je ubio suprugu.

Ubistvo Jelene Marjanović medijski je najpraćeniji slučaj crne hronike u Srbiji već gotovo dve godine.

Šta piše u optužnici?

Protiv Zorana Marjanovića (39) Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu, a na teret mu se stavlja da je svoju suprugu Jelenu (33) ubio na svirep i podmukao način dok je u neposrednoj blizini mesta na kojem je pevačica „Granda“ usmrćena stajala njihova maloletna ćerka.

Nalaz veštaka pokazao je da je pevačica usmrćena na mestu na kojem je pronađena. U optužnici se navodi, prenose mediji, da je Marjanović svoju suprugu ubio najverovatnije metalnim predmetom, štanglom i da ju je usmrtio sa osam udaraca dok je nedaleko od mesta zločina stajala njihova maloletna ćerka. Zoran je Jelenu ubio u kanalu na nasipu u Borči.

Jelena je htela da trči, a kada je krenula da se rekreira, Zoran je sa ćerkom krenuo za njom. Kada ju je sustigao, ostavio je dete samo da stoji, da bi potom izbo Jelenu po ruci i glavi.

Foto: RAS / RAS Srbija

Nalaz veštaka pokazuje da ju je onda udarao po glavi dok je pokušavala da se spase. Njeno telo u vodi je bilo najmanje šest sati, navodi se u nalazu veštaka, a možda i celih 10 pre nego što su je pronašli policijski psi.

Forenzičari su u Zoranovom „mercedesu“ pronašli tragove Jelenine krvi na zadnjem sedištu. Tragovi njene krvi pronađeni su i na podu automobila i u gepeku. Osim pevačicine krvi, u automobilu su pronađeni i tragovi krvi Marjanovića.

Nalaz veštaka pokazao je da je da se na gumici za kosu i bateriji njenog telefona nalaze pevačicini DNK tragovi, ali i DNK koji bi mogao da odgovara muškim članovima porodice Marjanović - Zoranu, Vladimiru ili Milošu.

Iako je tokom istrage izjavio da nije prilazio mestu zločina, na njegovoj garderobi su pronađeni mikrotragovi koji odgovaraju uzorcima iz kanala na nasipu u Borči.

- Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni neutvrđenim predmetom zadao više udaraca u glavu Jeleni Marjanović, nanevši joj višestruke prelome lobanje, nakon čega ju je potopio u kanal, usled čega je ona preminula - navodi se u rešenju Apelacionog suda kojim je Zoranu u decembru produžen pritvor za još tri meseca.