• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tramp preti ratom "Harliju Dejvidsonu"

Izvor MONDO/Agencije

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp kritikovao je američkog proizvođača motocikala "Harlija Dejvidsona", koji je najavio izmeštanje dela proizvodnje iz SAD.

Američka bajkerska ikona "Harli" je najavio da će zbog porasta troškova usled novih evropskih tarifa, koje su podignute kao odmazda zbog toga što je Tramp podigao takse na neke evropske proizvode, prebaciti proizvodnju za evropsko tržište iz SAD u inostranstvo.

Malmstrom: SAD su znale kakve će biti posledice

Evropska komesarka za trgovinu Sesilija Malmstrom izjavila je danas da su SAD znale da će se suočiti s posledicama ako uvedu takse na uvoz evropskog čelika i aluminijuma. Malmstrom je rekla da "mora biti posledica ako ne poštujete međunarodna, globalna pravila", i ponovila stav EU da se nadaju da će američke kompanije izvršiti potreban pritiska na američku administraciju.

Cilj preseljenja proizvodnje u postrojenja u inostranstvu bio bi da se izbegnu carinske barijere EU.

"Iznenađuje što će 'Harli Dejvidson', od svih kompanija, biti prvi koji će podići belu zastavicu. Naporno sam se borio za njih i na kraju krajeva, oni ne plaćaju tarife prodajom u EU", napisao je Tramp na Twitteru, prenosi Rojters.

Odmazda EU Trampu: Ceh rata plaća "Harli"

"Takse su samo izgovor "Harlija" - budite strpljivi!", dodao je on.

Na tome se nije završilo, jer je Tramp, u svom stilu, poželeo još malo da zaoštri retoriku.

U jednom od sledećih tvitova upozorio ih je da će ih napustiti američki kupci "koji su već ljuti na njih" a zapretio je da će biti oporezovani "kao nikad dotad".

Evropske tarife na uvoz motora iz SAD-a povećane su sa 6,0 na 31 odsto, poručili su ranije iz te kompanije, i dodali da zbog toga neće povećati svoje cene, jer bi to moglo da ima "trajne štetne posledice po poslovanje kompanije u regionu".

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Bar

Neka premeste kod nas. Volimo motore, strucni i vredni, jeftina rad snaga, unija tu.... Bonstil tu. Sve sigurno. Bez brige.

special image